Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: I wezyk...

Adrian.moto
    Guest

I wezyk...

Do tej pory hodowalem pajaki. Ale sie napalilem na weza.
    Co polecie na 1 szego i chyba ostatniego weza bo wiecej nie kupie bo juz nie mam miejsca w hacie.
    Najlpeiej jakis malo agrsywny, malo wymagajacy (nie drogi) itp. Z tego co czytalem to zbozowy lub mleczny jest jeszcze jakis fajny o wymagania powyzej. Czy jedynie moge kupic tylko zobozowke lub tego mlecznego. Ktrego bym mogl spokojnie brac do reki.
    Aha i podajcie mi (orientacyjna) cene po ile one stoja w. zbozowy i mleczny gdzies ok. 30-50 cm.

Adrian.moto
    Guest

Re: I wezyk...

PS: CO sadzicie o wezu Lampropeltis mexicana jak dla mnie. I jaka jest jego cena. Tak jak podawalem wyzej czyli gdzies 30-50 cm.

ceny są na www.biofil.pl
    Co do początkowego to polecam mexicane, zbożówke niektórzy też na początek kupują regiusy ale nie są one raczej zalecane dla początkujacych (chociaż sam kupiłem na początek regiusa)
    POZDRAWIAM!

Wybierz sobie takiego węża, którego chcesz i poczytaj na jego temat jak najwięcej, zanim go kupisz.

nara

Mozesz kupic sprawdzonego, jedzacego regiuska, jedzaca zbozowke, ponczosznika, czy constrictora. Wszystkie sie nadaja na poczatek tak naprawde

xaw:"Wybierz sobie takiego węża, którego chcesz i poczytaj na jego temat jak najwięcej, zanim go kupisz."
    NIE!!!!!!!!! NIEEEEEEE! I JESZCZE RAZ NIE!!!!
    Chodzi o to że ja naprzykład kiedy zaczynałem zajmować sie terrarystyką to podobały mi sie reticatusy i co??? wybiore sobie siatkowego poczytam o nim i moge go sobie kupić?! NIEEEEEEE!!!!!!! ZGADZAM SIE... wybierz sobie jednego z tych powyżej wypisanych, dużoooooo poczytaj najpierw zrób terra wyposaż a dopiero potem gadzik!
    DOBRZE MÓWIE?

Przecież Adrian i tak nie dostanie reticutalusa, zresztą sam piszesz, że czytałeś o tym gatunku i się w końcu nie zdecydowałeś na zakup. Przy odrobinie szczęścia Adrian też stwierdzi, że siatkowane nie są dla niego i zdecyduje się na coś innego
    Zakładam, że chłopak jest przy zdrowych zmysłach i nie będzie sobie sprowadzał potwora do domu.
    Ale to jest fakt, że napisałem tamtego posta zbyt lakonicznie i ogólnikowo. Następnym razem będę bardziej precyzował.

pozdrawiam

Pyton siatkowany nie jest potworem. Jest wielkim wężem regularnie przekraczającym 6,5m i 100kg wagi. Do tego posiada bardziej wybuchowy temperament niż np. tygrysi pyton.
    Jest to moim zdaniem najpięknieszy dusiciel - posiadając terrarium o powierzchni około 12-15 m2 , przestrzegając pewnych zasad i nie obsługująć samemu dorosłych osobników można go trzymać z powodzeniem. Z tym wężem wiążą się gigantyczne koszty związane z jedzeniem, ogrzaniem ogromnego terrarium. Tylko dla bardzo doświadczonych hodowców i świadomych ryzyka.
    Adrian pyta o spokojnego , nie agresywnego węża, łatwego w hodowli i nie wymagającego miejsca. Wybór ma ogromny : Lampropeltisy, Elaphe będą doskonałe na początek.

Rhodan2000
    Guest

chyba tak...

Rhodan2000
    Guest

a dlaczego nie jak wedlug innych od razu Pytkon krolewski? wyjasnij dlaczego gatunki nie sprawiajace "prawie" problemow? przeciez mozemy mu pomoc, i jego pierwszy waz bedzie naprawde super(no tak na 90 procent), i od razu sukces.... Mysle: Regius)))
    Hanna
    PS
    smiles to nie , ze niechce tego robic, sprobujmy razem, najpierw on czyta, pyta, my odpowiadamy, potem kupuje, ok?

Uprawnienia umieszczania postów