Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Zbożówka, ale jaka?

Mieszany widok

artur_kocuba
    Guest

Zbożówka, ale jaka?

mam problem, powiedzcie mi co to za odmiana kolorystyczna zbozowki, bo nie mogę się dowiedzieć...jedni mówią, że anerytheristic, inni ze nominalna a jeszcze inni ze butter. a co wy o tym sądzicie panowie eksperci?

artur_kocuba
    Guest

Re: Zbożówka, ale jaka?

acha, i ona jest ciut inna, to szare jest bardziej stalowe a to brązowe podobne do...jasnego drewna...nie wiem jak to opisać

ironkapela
    Guest

Nie wiem czy jest taka krzyzowka ale mi wydaje sie ze to anerytheristic-butter ) Jak dla mnie to do nominalnej wogole nie jest podobna. Pozdro

Rootbeer. Tak sa nazywane półprodukty Creamsicle czyli mieszańce F1 guttata x emoryi. Generalnie jest to ubarwienie classic z naleciałoscią emoryi. Mam identyczną.

No i wszystko wyjaśnił mordd :] a co do Butter to mi to w zadnym calu nieprzypomina tej odmiany

artur_kocuba
    Guest

a ile to to jest warte? chodzi mi w porównaniu do np. takiej samej anerytheristic...

A tyle, ile ktoś za nią da Pewnie porównywalnie z Anery A, ale mniej niż Anery B, które jest rzadsze. Dla niektórych jest to wąż bez wartości (mieszaniec), dla innych ma sporą...........

Arturze- skąd masz tę zbożówkę?
    Emoryi-w sumie nie unikat, ale na drzewach nie rosną :-)))

Zanim on ci odpowie: tobie jednak wyrosły jak widzę Też się chętnie dowiem jak duże masz plony (kiedy młode) lub skąd je masz Rootbeer produkuje ktoś w Lublinie, jednak starannie ukrywa rodziców a ceny młodych są "sklepowe" czyli raczej mało przyjazne.

Mnie nie wyrosły- kupiłem w Warszawie u promotora mojej pracy magisterskiej z SGGW. Rodzice z Teksasu z Fort Stockton.
    Młode może już w 2005 roku- podchodzą obecnie do zimowania.
    Doktor ma także "rootbeer" -wyprodukował sam.
    Pituophisy i L.g.s. także od niego- w ogóle ma dużo ciekawostek.

Uprawnienia umieszczania postów