Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Jakie moga byc powody pokasania przez guttate

Jakie moga byc powody pokasania przez guttate

przed chwilka chcialem zobaczyc jak sie czyje moja zbozowka (historia z tym kablem i zarowka) odslaniam kamien za ktorym siedziala i patrze waz zwinol sie w klebek i zczol syczec (czego wczesniej nierobil) mysle co mu odbilo wyciagam reke w jego strone zeby wyciagnac z terra a zbozowa sie zucila na moja dlosn i mnie "ugryzla" (musze dodac ze wczesniej byla "potulna jak baranek". i teraz niewiem jakie moga byc powody tak diametralnie zmieniejajacego sie zachowania:/ moze zbliza sie do wylinki?

Re: Jakie moga byc powody pokasania przez guttate

Jedyne co mi się nasuwa to wytłumaczenie że to tylko zwierzę i nigdy nie wiadomo co mu odbije. Nawet psu może si czasem coś "odwidzieć" a co dopiero wężowi.

MaciejTCA
    Guest

hmm moze to ze jak wczesniej pisales moga ja bolec "plecy", albo poprostu sie wystraszyla ...

moj boa ugryzl moja mame jak chciala ja wyciagnac z terrarium tylko dlatego ze kot lazil po pokoju, przynajmiej tak mysle, bo jak tylko kotka pojawila sie kolo terra to waz odrazu sie budzil i wio w strone kota wiec mysle ze widzi w niej jedzenie a jest jakies 6x mniejsza bo ma dopiero jakies 65cm

Rhodan2000
    Guest

moj python "junior" czasami, gdy jest wystraszony np. szybkim ruchem reki, tez syczy i jesli w pore nie zareaguje to "uderza" tak jakby chcial odepchnac, ale o dziwo nie kasa...
    Jest to chyba reakcja obronna.
    Moje dorosle weze takich odruchow jeszcze nie pokazywaly...
    Hanna

Mi sie wydaje ze to jednak wylinka :P moj wąż tez staje sie nieco nerwowy przed wylinką :P

moze zbyt długo ja nie brałeś na ręce i się odzwyczaiła od człowieka albo ręke dałeś z góry jak chciałeś ją podnieść i instynkt mógł jej podsónąć że to ptak
    Ja takich problemików nie miałem z moim pytem jak

ironkapela
    Guest

A jakiej wielkosci jest ta twoja zbozowka??

okolo 33 cm

ironkapela
    Guest

Ty sie nie przejmuj powodami tylko ciesz sie ze ci reki nie odgryzl. W koncu to 33cm bestia )) Pozdrawiam

hehe

Uprawnienia umieszczania postów