-
Jakie moga byc powody pokasania przez guttate
przed chwilka chcialem zobaczyc jak sie czyje moja zbozowka (historia z tym kablem i zarowka) odslaniam kamien za ktorym siedziala i patrze waz zwinol sie w klebek i zczol syczec (czego wczesniej nierobil) mysle co mu odbilo wyciagam reke w jego strone zeby wyciagnac z terra a zbozowa sie zucila na moja dlosn i mnie "ugryzla" (musze dodac ze wczesniej byla "potulna jak baranek". i teraz niewiem jakie moga byc powody tak diametralnie zmieniejajacego sie zachowania:/ moze zbliza sie do wylinki?
-
Re: Jakie moga byc powody pokasania przez guttate
Jedyne co mi się nasuwa to wytłumaczenie że to tylko zwierzę i nigdy nie wiadomo co mu odbije. Nawet psu może si czasem coś "odwidzieć" a co dopiero wężowi.
-
-
moj python "junior" czasami, gdy jest wystraszony np. szybkim ruchem reki, tez syczy i jesli w pore nie zareaguje to "uderza" tak jakby chcial odepchnac, ale o dziwo nie kasa...
Jest to chyba reakcja obronna.
Moje dorosle weze takich odruchow jeszcze nie pokazywaly...
Hanna
-
Mi sie wydaje ze to jednak wylinka :P moj wąż tez staje sie nieco nerwowy przed wylinką :P
-
-
A jakiej wielkosci jest ta twoja zbozowka??
-
-
Ty sie nie przejmuj powodami tylko ciesz sie ze ci reki nie odgryzl. W koncu to 33cm bestia )) Pozdrawiam
-
hehe
Uprawnienia umieszczania postów