Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: terrarium dla pytona tygrysiego

Mieszany widok

terrarium dla pytona tygrysiego

Co sądzita o terrarium dla bivittatusa 2 metrowego, na około 2 lata, wymiary 250 cmx200x125(wysokośc), własnei robie takie terrarium będzie mia zajmowało cały pokój, chyba starczy na 2-3 lata,co Państwo sądzą na ten temat.Pozdrawiam wszystkich normalnych !

Re: terrarium dla pytona tygrysiego

Dobre wymiary

ironkapela
    Guest

Uwazam ze to dobre wymiary. A co do tego ze terra bedzie zajmowac caly pokoj to tez mam taki problem :/ I chyba powiesze tera na scianie. Pozdro

Terrarium ma wymiary , w którym możesz trzymac 5m pytona. Spokojnie wystarczy.
    Zasadę 1/2 dł weża ( dł terra ) , 1/3 dł wężą ( głębokość terra ) - spokojnie spełnia.
    Generalnie zasada najproszta z dużymi dusicielami to im wieksze terra tym lepiej.

A jesli nie urosnie Ci naprawde wielka kobyla, to starczy mu to do konca zycia :]

To z tym /2 dł weża ( dł terra ) , 1/3 dł wężą ( głębokość terra ) to jak dla mnie niestety troche za mało wąż ma naprawde mało przestrzni życiowej ale jest minimalne ale moim zdaniem aż za bardzo minimalne To co teraz masz powinno Ci starczyć może nawet do końca zależy jaki urośnie tiger

Miejmy nadzieję, jest to samiec, więc uwazam, że kobyła z niego wielka nie urośnie, czy ktoś ma strony, lub fotki dorosłych samców? chciałbym zoabczyć ile różnia się od samic wielkościa.

Samce średnio mierzą między 12 - 15 stop ( majczęściej koło 14 stop ), samice 16-20 stop ( najczęściej 17-18 stop) . Samice są cięższe niż samce.

Skrót - 1 stopa = 30,5 cm

No zobaczymy co wyrosnie z "Jasona", narazie ma 210 cm i wazy około 5 kg ale myślę, że nie bede zawiedziony jego gabarytami i mam nadzieje, ze bedzie i tak duży.Pozdrawiam !,

Uprawnienia umieszczania postów