Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jadlospis Regiusa w naturze to nie wylacznie myszoskoczek

Rhodan2000
    Guest

Re: Jadlospis Regiusa w naturze to nie wylacznie myszoskoczek

widze, ze albo nie zrozumialam Twoich intencji, albo przekonalam Ciebie, tak czy tak, ciesze sie, ze nie jestem sama i ktos inny tez podziela moje zdanie... ok
    dziekuje tez innym : Raffee, Czarna Rozpacz, Grochu, Kretschmer, Biber i wielu wielu innych,
    Ktorzy rzeczowo i fachowo pisza posty na tym Forum
    Pozdrawiam
    Hanna
    PS
    Dla osob niedoinformowanych, probujacych stworzyc mit "Delphi dla wezy" zrozumienia miec nie bede... naturalnie to jak niektorzy probuja wmowic nam, ze rosolek dobry dla Ludzi wezom szkodzic nie powinien budzi we mnie tylko smiech

Nie musiałaś przekonywać :-) Ja broniłem tezy, że P. regius ma w naturze urozmaicony pokarm, którego skład zależy od tego, na co natrafi na danym terenie- to podają w każdej książce(dobrej) na temat gadów Afryki.
    Zależało mi na podaniu danych dotyczących publikacji, na tyle dokładnie, abym sam mógł do nich dotrzeć- stąd moje grymaszenie :-)))))

Hanno, dlaczego Ty tak lubisz przekręcać to co piszą inni, wyrywać coś z kontekstu zmieniając tym samym całkowicie sens tej wypowiedzi ?
    cyt: "naturalnie to jak niektorzy probuja wmowic nam, ze rosolek dobry dla Ludzi wezom szkodzic nie powinien budzi we mnie tylko smiech "

To właśnie Twoje posty często budzą mój śmiech, Twoje podejście i bezkrytyczna wiara w swoją wiedzę i nieomylność.
    Po dłuższym zastanowieniu się, doszedłem do wniosku że nie będę czytał i komentował więcej Twoich wystąpień, chyba faktycznie lepiej żebyś szukała poklasku w jakimś kółku wzajemnej adoracji.

EOT z mojej strony

(to post raczej retoryczny, byłbym wdzięczy za odpuszczenie sobie następnego elaboratu)

Rhodan2000
    Guest

nigdy nie chodzilo o moja wiedze, lub nieomylnosc, nie....
    Smiesznosc darujcie soebie tez

ja moze jestem niedoinformowany, ale jeszcze nie widziałem żeby ktoś pisał że regiusy jedzą wyłacznie myszoskoczki :/ Widziałem wiele postów mówiących że myszoskoczki jako naturalny pokarm regiusów są przez nie często preferowane w terrariach :/ I nie widze w tym nic sprzecznego z faktem - zresztą to nie jest jakaś wyssana z palca bujda a obserwacja wywodząca się z doświadczeń wielu terrarystów (ja sam zdecydowanie popieram ten fakt - nawet jeśli regius skusi sie na cos innego to przy myszoskoczkach widać o wiel większy zapał do polowania).

http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=22524&t=22524 Jezeli nie widziales to tu masz linka i przeczytaj wypowiedz "Karla"

No dobrze, mogę się zgodzić, że źle zinterpretowałam wypowiedzi na listach zachęcające do serwowania myszoskoczków niejadkom (albo ktoś napisał wprost, a mnie zapadło w pamięć), ale to nie jest powód, zeby przekręcać moje wypowiedzi. Powrót do rzeczywistości dotyczył również podawania suplementów oraz Twojej godnej pożałowania metody. Jak ładnie poprosisz, to może moderatorzy założą dla Ciebie specjalny dział "polowanie na Karlę i jak skutecznie męczyć zwierzęta", chociaż ciężko się z nimi dogadać. I napisz mi jeszcze, publicznie lub prywatnie, co takiego napisałam, co szkodzi wężom bardziej niż nadmiar witamin.

pozdrawiam, Karla
    (ps. powyższe pozdrowienia za każdym razem wklepuję ręcznie, to tak żeby nie było niedomówień - nie mam ich ustawionych automatycznie)

ten temat jest bez sensu i jest całkowicie niepotrzebny!

Ten temat nie jest CAŁKOWICIE niepotrzebny.
    Niepotrzebne są za to długotrwałe kłótnie których pretekstem stał się.

Uprawnienia umieszczania postów