-
Dziwny wezyk
Witam
Pare dni temu pisalem Wam o regiusie ktorego otrzymalem i chcialem nauczyc samodzielnego przyjmowania pokarmu. Otrzymalem kilka wskazowek za ktore dziekuje.Dzisiaj ok 2-3 w nocy zabralem sie do dziela. Na poczatku podalem jej oseska mysiego i szczurzego oraz do wyboru mlode chomiki w pojemniku-oczywiscie wszystko pod moja kontrola sie odbywalo.Waz nie czul zainteresowania.Postanowilem jej podac myszoskoczka w pojemniku lecz tylko odwrocil glowe w jego strone pobadal jezykiem i poszedl dalej.Dzisiaj rano postanowilem zaczac wszystko od nowa tylko tym razem skorzystac z innej rady-umiescic weza w pojemniku z jedzeniem. Podalem jej znowu oseski i te chomiki. Waz jakos sie nie przejal wiec zaserwowalem mu skoczka i zostawilem go na pare chwil. Moja samiczka postanowila sie blizej zapoznac z ofiara i zamieszkala w jej domku calkowicie olewajac lokarota. Zauwazylem ze nawet myszoskoczki nie interesuja weza. Wolal on raczej zwiedzac otoczenie i caly pokoj niz zabrac sie za obiad. Czy znacie moze jakies inne metody nic te ktore zastosowalem lub ktos wie jak przykuc uwage weza do jedzenia. Dziwi mnie ze nie chce mu sie jesc tylko badac jezykiem moj pokoj.Jesli mieliscie podobny problem prosze Was napiszcie jak sobie z nim poradziliscie
Oto moja samica u poprzedniego wlasciciela(nie wiem czy zdjecie sie pokaze):
Uprawnienia umieszczania postów