-
-
Re: Pytanie o hygrometr??
Poradzimy wywalić ten "higrometr" do kosza, bo kupiłeś najgorszy chłam jaki istnieje.
Jeśli będziesz się kierował jego wskazaniami to albo przesuszysz zwierzaka albo go utopisz.
-
Można go wyskalować (przekrecasz wskazowke na 100% tuż po wyciagnieciu ze szmatki) co nie zmienia faktu ze to szmelc i lepiej oceniam na oko wilgotność :]
-
tak jak wyżej nasz mój a dokładnie kumpla się spier____po tygodniu co dziwne chodził normalnie a potem nagle zaśniedział i po wszystkim nawet w zaparownym słoiku twierdził ze jest 30 %
-
hmmmmmm no trudno dzięki jutro ide po reklamacje (zachiwałem paragon)
-
To ja mam takie pytanie jaki w takim razie polecacie kupić higrometr? i gdzie?
-
W Castoramie elektroniczny z termometrem, pokazuje max i min
-
a ja sobie już zamawiam hygro-termometr na allegro... podobno jest spoko
-
ja tam mam higrometr firmy ekoterre i jakos po ponad roku sie spisuje
-
Higrometr Exo terra to rzeczywiście pomyłka. Można go jednak wyskalować. Wygląda to tak: Wkłada się go do szczelnego, plastikowego worka ze specjalnymi kulkami pochłaniającymi wilgoć (wcześniej wyprażone), jakie stosuje się do ochrony leków na 24 godz. Po tym czasie można zaznaczyć 0%. W zaparowanej łazience, gdzie na ścianach skrapla się woda panuje ok.100%.
Jest przy tym trochę roboty. Lepiej od razu kupić porządny, elektroniczny higrometr. Ja kupiłem taki na Allegro i nie narzekam.
Uprawnienia umieszczania postów