Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Kupic weza...

Rhodan2000
    Guest

Kupic weza...

mozna kazdego gatunku, ale...
    Dlaczego uczyc sie plywac od razu na glebokiej wodzie?
    Zbozowka, tez efektowna, czy Boa teczowy piekny, nie przysporza nikomu takich klopotow jak wybredny i wrazliwy Regius, odradzam, TAK ODRADZAM KUPNO PYTHONA OSOBOM POCZATKUJACYM, sama zrobilam ten blad dawno temu i powiem , ze nie zycze nikomu przejscia przez moje "pikielko". Bylam bezradna i na pierwszego mojego Pythona patrzylam jak na smierc w zwolninym tempie, nie udalo sie go uratowac...ale ok kazdy moze wybrac, wy tez...
    Hanna

Re: Kupic weza...

Podziel się z nami swoją historją, z tym co się stało. Może pomoże to komuś i da niektórym do myślenia.

Czarna Rozpacz
    Guest

nie wiem dlaczego ale zabrzmialo tak jakby mialo byc w programie "urzekla mnie Twoja historia"
    Wybaczcie ten komentarz,taki mam dzis skrecony humor

Rhodan zalezy na jakiego pytona sie trafi. Moj Regiusek jest zupelnie bezproblemowy, zje wszystko co mu dam, byleby nie bylo biale :] Ma ok 105cm i wcina dorosle myszy, nieduze szczury, myszoskoczki, chomiki, slowem wszystko :] Jedynie grymasi troche przy wiekszych szczurach, lepiej dac mu dwa mniejsze i juz :]

ja też na początek zacząłem od regiuska (wcześniej miałem jednego kędziorka) i trzyma sie on bez problemu

skoro ty sobie nie poradziłaś to nieznaczy że reszta sobie nie da rady....

zephyr
    Guest

Ja zaczalem od zbozowki i jestem zadowolony chociaz kupujac zbozowke tez istniala szansa ze trafie na osobnika ktory bedzie stwarzal same problemy, jesli ktos jest dobrze przygotowany i kupi zdrowego zwierzaka to nie bedzie mial problemow, bez wzgledu na to czy to jest jego 1-szy waz czy nie. Ale najczesciej jest tak ze majac juz doswiadczenie latwiej jest nam okreslic czy waz jest zdrowy czy nie. Wiec przede wszystkim rozsadek

ja tez zaczelem od regiusa . Mam go od niedawna i jak narazie nie sprawial zadnych problemow. Jest bardzo ruchliwy i żarłoczny. Myślę, że jak ktoś się dobrze przygotuje i kupi w pewnym zrodle to nie ma zadnych przeszkod zeby na pierwszego weza wybrac regiusa

ironkapela
    Guest

Ty Specter a Twoj Pytonek je marchewke?? Bo moj wezyk nie chce :P

TylerPL
    Guest

Ja kupuje Regiusa w przyszłym tygodniu w Szreku i mam nadzieje że w tak dobrym sklepie będą "dobre" Pytony... (i nie piszcie żebym kupił w Biofilu bo dla mnie za daleko, a w wysyłkę nie chce się bawić...). Jutro na 95% będzie moje terra gotowe (też w szreku zamówiłem)

Uprawnienia umieszczania postów