Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: co zrobic jak zbozowka nie chce jesc??

Łuki
    Guest

co zrobic jak zbozowka nie chce jesc??

Mam moja zbozowke tydzien w domu i nie chce jesc.Podawalem jej myszke ktora na bank byla bu w stanie zjesc ale nie chciala.Nie wiem czy to wynika z tego ze jeszcze sie nie przystosowala do nowego otoczenia czy ta mysz byla dla niej za duza.Opcja wylynki nie wchodzi w gre poniewaz niedawno liniala (jakis tydzien temu). Jesli ta mysz byla za duza (a byl to swiezy osesek) to czym ja mam nakarmic.Jesli ktos ma jakies pomysly to prosze napisac.
    Z gory dziekuje za odpowiedzi.

TylerPL
    Guest

Re: co zrobic jak zbozowka nie chce jesc??

Moze jeszcze za wczeście... Co do karminie (chodziło Ci o oseska, tak?) to będzie Ci bardzo trudno! Może jeszcze spróbuj myszcze naciąż głowę żyletką, moze pomoże (tylko zabij ją najpierw!!!). Napisz jak poszło. A jak to nie pomoże to zamroź myszona i podaj za 2 dni...

Marcin .P
    Guest

hmm może poprostu nie jest jeszcze przyzwyczajona do otoczenia nowego , a może nie jest głodna mój lampro zjad dopiero po miesiącu od kupna poczekaj na pewno zje ale stres robi swoje

Fidel
    Guest

mi uciekła zbożówka nie jadła 2 tyg i wpuściłem do terraz i w 1 dzień wpałaszowała oseska

1 tydzien to za mało! ! ! ja czekałem ponad 5 tyg. zanim zjadla pierwszego oseska :P Poczekaj jescze kilka tygodni - napewno zje

zephyr
    Guest

Jeden tydzien to rzeczywiscie krotki post jak na mozliwosci weza, poczekaj tydzien, pozostaw weza w maxymalnym spokoju, sposob z zyletka jest dobry chociaz na szczescie nie musialem go probowac, jednak machanie mysza przed nosem powinno tez pomoc, moim zdaniem powinienes poczekac tydzien i sprobowac dac oseska poprzez machanie przed pyszczkiem, jak nie pomoze to odczekaj jeszcze tydzien powinno pomoc

moje weze jak je kupowalem zesz zjadal w ten sam dzien co kupilem albo dzien po.. co to za pomysl zeby nadcinac oseska? co to ma dac?

TylerPL
    Guest

Nie próbowałem, ale podobno (tak czytałen na tym forum) jak natniesz głowę do mózgu to ten zapach pobudza węża.

Łuki
    Guest

dzisiaj znowu dawalem oseska i dalej nie chce jesc

Czarna Rozpacz
    Guest

mam troche inne pytanko,ale nie chce zakladac nowego tematu.
    Przez tydzien fundnolem Zbozowce post(nie moja wina-cholerne swieta w pon zaowocowalo brakiem gieldy i oseskow).Wczoraj kupilem noworodki (juz owlosione,ale nadal wielkosciowo dobre dla weza-1,5 w najszerszym miejscu) wkladam do terra i nic. Wiec szok bo normlanie to zaraz wychodzil i lykal go.
    Wyciagam gada z kryjowki i widze metne oczy.no tak,mysle,wylinka.
    Pytanie: ile trwa i jak przebiega(pierwsza u mnie),kiedy znowu bedzie chcial lyknac mysze i jak utrzymac te myszy przy zyciu(co do jedzenia,picia,itd)

Uprawnienia umieszczania postów