-
Weze i woda
Czesc,
Czy wasze weze wchodza do wody? Ciagle mowi sie ze trzeba miec odpowiednio duzy basenik aby waz mogl sie caly zanurzyc, a tymczasem jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie zeby moje weze do nich wchodzily. A jak jest z waszymi?
-
-
Re: Weze i woda
nie wszystkie węże lubią wodę, może wchodziły jak nie widziałeś. Są to węże nocne? Mój zbożówka bardzo lubial wodę, teraz jakoś mniej, może chciał się wychłodzić w lecie. Pończoszniki za wodą szaleją, ale lancetogłów nigdy przy mnie nie weszedł. Węże czesto siedzą w wodzie przed wylinką. Nie trzeba się tym przejmować, że wąż nie wchodzi do wody. Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie, czy jest potrzebna tak duża miska, aby wąż mógł się do niej zmieścić, zależy od gatunku, biotopu.
-
Moim zdaniem basen jest potrzebny, moj waz przed wylinka sie kapie, raz go na tym przylapalem w nocy wiec zawsze lepiej jest wezowi umozliwic kapiel niz wychodzic z zalozenia ze nigdy sie go kapiacego nie widzialo
-
Mam lancetoglowa mlecznego i taeniure i jeszcze zaden z tych wezy nie wszedl przy mnie do basenika, a maja dosc duze baseniki.
-
moje wejde do basenu jak srac ida centralnie w basenie albo kolo basenu.
-
moj basek potrafi i tydzien non stop przed wylinka siedziec w wodzie
-
Mój boasek to sam do wody jeszcze nigdy nie wlazł był tylko jak go przed wylinką w misce wykąpałem
-
To normalne że wąż nie wchodzi do basenu. Należy jednak taki basen zostawić, gdyż napić się czasem trzeba. No i dobrze być przygotowanym na każdą ewentualność jak np. że wąż w czasie wylinki będzie miał niewystarczającą wilgotność. Basenik nigdy nie szkodzi a często pomaga.
-
A wlasciwie to w ktorym miejscu trzymacie baseniki? Pod promiennikiem czy gdzies dalej?
Uprawnienia umieszczania postów