Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: CDN- łączenie gatunków

CDN- łączenie gatunków

To taka fotka odnośnie jednej z dyskusji czy mozna łączyć gatunki - notabene ze stron amerykańskich..... moze to terrarium nieco małe ale bądz co bądz gatunki dwa. Pozdrawiam

Re: CDN- łączenie gatunków

głupota straszna. tma kilka wezy przecież jest:
    duży (chyba molurus, ale nie jestempewien.. dziwne te plamki ma, pysk jak molurus bivittatus...)
    p.m.bivittatus albino
    tam chyba pod spodem p. sebae leży, orpócz tego boa constrictor constrictor (chyba czyściel, ale nie jestem pewien populacji), no i przy samej tylnej ściance taka "niteczka" - regius... ktoś chyba sobie jaja robi...
    wpakował wsyzstkie swoje boaide do jednego terra i suszy zębyska. głupota straszna. zaraz regius zostanie wpieprzony prze boa, a boa zagnieciony prze molurusy...

dreex nie ma co prowadzić dyskusji na ten temat bo znalazłeś tylko jedna zagraniczne zdjęcie... te zwierzęta tam cierpią.... może sie i nie pozjadają ale nie tylko o to chodzi... chodzi też o ich przestrzeń życiową :/
    Ja uważam, że łączenie gatunków nie jest mądre ale mimo wszysto dużo osób tak postępuje

mogłbys podać stronke gdzie to zdjęcie znalazłeś , być moze wcale nie sa tak trzymane a zdjecie miało jakies inne przesłanie...

W tym terrarium naliczyłem 5 węży;/.

Mi się wydaje, że są 4 (tak z tytułu zdjęcia wynika :]) i to raczej nie jest ich terrarium, tylko jakiś pojemnik, w którym pozują razem do zdjęcia

Tony_666
    Guest

Bardzo możliwe że jest to np. zdjęcie zbiornika z jakiejś giełdy,gdzie te węże były trzymane na sprzedaż,chyba że sie myle...? :[

Rzeczywiscie warunki dosc przykre i wydaje mi sie ze to tylko ekspozycja na sprzedaż ale fota jednego pytona czy tez boasa na tej stronce jest naprawde imponująca -

http://www.reptimart.com/cgi-bin/cla...uery=retrieval

http://www.reptimart.com/cgi-bin/cla...uery=retrieval

Linki stron moze długie ale gadziny naprawde piękne.Pozdrawiam

Moze i dyskusji nie ma co prowadzić ale zdaje sie ze nie ja a Ty jestes dość mocny w tych dyskusjach bo ktorego posta nie otworze Twoje trzy grosze prawie wszędzie znajde .Pozdrawiam

Masz racje Krzysztofie, jest tam 5 węży:

1-Python molurus bivittatus albino
    2-P. m. bivittatus normal
    3-Boa constrictor sp.
    4-Python regius
    5-oraz wydaje mi się ze ten z podniesionym pyskiem i wystawionym językiem to hybryda P. sebae x P. molurus

(w załączniku poprawiona fotka)

I też myślę, że te węże były wystawione na jakiejs giełdzie na sprzedaż, dlatego były trzymane w takich warunkach...

Uprawnienia umieszczania postów