Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Za duża mysz

Mieszany widok

Za duża mysz

mam myszę która jest zaduża dla mojej zbożówki jak w najbardziej humanitarny i najmniej krwawy sposób podzielic mysz na mniejsze kawałki

czesiek_
    Guest

Re: Za duża mysz

jestes pewna czy jest za duza ?

A co do podzialu to zalerzy jakie chcesz kawalki, mozesz sprubowac z mikserem, ale nie wiem czy wtedy nie wyjad za male ...

na pewno jest za duża chodzi mi aby podzielic na 2 kawałki i w miare bezkrwawo

Kretschmer
    Guest

Bezkrwawo to się chyba nie da (No chyba, że wyssiesz strzykawką całą krew a dopiero potem przetniesz)

powiedziałe w miare a mikserem to chyba przesada

Zamroź za dużą na potem a teraz kup taką o odpowiednim rozmiarze - to jest metoda bezkrwawa. Mysz w kawałkach nie jest już pełnowartosciowym żarciem bo połowa organów wyleci przy okazji. Zakładam, że mówimy o martwej myszy? Jesli nie to najpierw zanij (poczytaj o tym) a potem zamroź.

ironkapela
    Guest

Czlowieku jak wpadles na taki pomysl?? Ganiaj do zoologika po mniejsza mysz a nie myslisz tutaj o takich rzeczach. Pozygac sie idzie....

a jaka duża ta zbożówka??? podaj tą mysz... powinna zjeść

> a jaka duża ta zbożówka??? podaj tą mysz... powinna zjeść

Jeśli mysz jest za duża, NIE PODAWAJ. Może ją zwymiotować, a tego nie potrzeba Ci w tej chwili. Zamroź tak jak napisał mordd, nie ma co się babrać w zwłokach

pozdrawiam, Karla

ja sie spytałem o wielkość zbożówki... kiedyś prędzej czy później będzie trzeba podać większą mysz... i pamiętajmy o tym jak wężę potrafią sie "ponaciągać" podczas jedzenia... chociaż możesz zrobić tak jak mówi mordd i zamrozić :]

Uprawnienia umieszczania postów