-
Re: Znowu Python Regius
> To wkoncu te weze
> rozruzniaja kolory czy nie bo jedni pisze ze nie a inni ze nie
> jedza danego koloru. I jush sam nie wiem jak to jest.
Sorry, ale rozróżnianie kolorów nie ma nic wspólnego z niejedzeniem białych. Przecież biały od ciemnego (bo zazwyczaj do tego się to sprowadza) odróżni, bo gdyby jasnego od ciemnego nie odróżniał to by znaczyło, że jest ślepy.
pozdrawiam, Karla
-
No faktycznie nie lubi biaóych i już kilka osób mi mówiło że ich węże nie chcą jeść białych gryzoni. Ja jednak zamiast noworodków polecam spróbować wpierw z brązowym myszoskoczkiem - najbardziej zbliżony do naturalnego pokarmu. Mój pyton też nic nie chciał jeść, a jak dałem myszoskoczka to od razu go wszamał. Wczoraj zjadł szczura biało-czarnego
-
Dla zaspokojenia twojej ciekawosci Specter odpowiem Ci dlaczego go kupilem.Masz racje byl tani a do tego gosc chcial sie go pozbyc a ze ja juz mam weze to lepiej ze ja go kupilem i moze go jakos uratuje niz jakis tam czlowieczek ktory sie po prostu napalil na weza.
Pozdrawiam i dzieki Wam wszystkim
Licze na jeszcze jakies porady jezeli to mozliwe
-
A tak przy okazji waz caly czas siedzi w jednym miejscu. Moze ktos wie jak sprawic zeby zaczal spacerowac.Jezeli on caly czas bedzie tam siedzial to ja mu w zyciu nie podam jedzenia bo to jest takie miejsce w ktorym go praktycznie nie widac...
-
Na to chyba nie ma sposobu i najlepiej by bylo probowac w nocy.
-
Spox królewicze już takie sa. Mój wychodzi bardzo rzadko żeby się powygrzewać, napić, albo kiedy zgłodnieje. Jedzenie możesz wpuścić nie zależnie od tego czy jest schowany czy nie. Jak będzie zainteresowany żarciem to i tak wyjdzie bo je po prostu wyczuje poprzez węch i drgania.
-
rozroznianie kolorow u wezy??? Rozrozniaja ruch, cieplo, ale barwy? tylko specyficzne gatunki, reszta widzi "zle" to znaczy w stosunku do kota albo czlowieka zdecydowanie zle, [WYKASOWANE - CHAMSTWO I NIE NA TEMAT]
Hanna
-
Brawo, Hanka, dyletanctwo możesz nadrobić, ale inteligencji i czytania ze zrozumieniem nie za bardzo. Sądzisz, że nie odróżniają białego od ciemnego? Gdyby nie odróżniały (a problem jest w tym że niektóre białych nie jedzą, co jest oczywiste dla wszystkich oprócz fachowca Hanki) jasnego od ciemnego to by znaczyło, że są ŚLEPE. Co napisałam wyżej. Białe od ciemnego różni się ilością odbijanego światła białego, a jeśli wąż nie widzi światła białego to sorry, co widzi? Powtórkę z biooptyki sobie zrób.
Jesteś po prostu śmieszna, rozumiem, że masz rozrywke w ściganiu i tępieniu moich postów, ale jest to cokolwiek nudne już
pozdrawiam, Karla
-
Karla, zignoruj poprostu te bezsensowne ataki.
Hanna żyje w innym świecie, jej węża są poprostu inne, niemieckie
Niech ma tą radochę, skoro widać na czepialstwie i niezrozumieniu zna się najlpiej, terrarystyka to tylko "działalność poboczna"
Uprawnienia umieszczania postów