-
Problem z Wylinką ??
Witam,
Mam do was następującą sprawę,
Mam Boaska ok. 65cm i jest właśnie w trakcie wylinki, tzn. jakieś 4 dni ustąpiło zmętnienie oczu i powinien zrzucić skórkę, no i właśnie tutaj zaczynam się martwic (nie wiem czy słusznie) ponieważ nic takiego się nie dzieje. Wąż normalnie sobie łazi, śpi, pije wodę i……. nic. Zero ocierania się o wystrój terra, patrzyłem czy może próbował już się gdzieś zahaczyć ale na pyszczku nic nie widać :|
Nie wiem czy mam się przejmować czy jeszcze czekać cierpliwie :|
Dodam ze poprzednią wylinkę przeszedł bez problemu. W Terra panuje taka sama wilgotność co ostatnio (ok75%) i taka sama temperatura. Wiec to raczej nie warunki środowiska .
HELP bo już zaczynam odchodzić od zmysłów że z moim maleństwem coś nie tak może być
pozdrawiam
-
Re: Problem z Wylinką ??
Nic takiego się nie dzieje to normalne. Sredno po ustąpieniu mętnienia oczu wąż po jakimś tygodniu dopiero zżuca wylinke nawet do 2 tygodni, a więc cierpliwie czekaj!
-
w czasie ostatniej bylo to tylko 4 dni :|
kurcze bede czekal bo malenstwo jakos tym sie nie przejmuje :P
-
A ty srasz co 3 godziny?? To niejest okreslone weź mu podwysz wilgotność i tyle.!.
-
hmm
nie kumam twojego tonu...
napisalem ze wilgotnosc jest ok, jak nie masz czegos madrego do powiedzenia to nie pisz nic.
-
_GEKON_ To bylo dobre ))
-
Nie Gekon to nie było dobre... to było żałosne :/ wiglgoć ok... czkekaj i daj znać
-
Moim zaniem Gekon powiedział dosadnie i zrozumiale dla każdego...
-
Hmmm co do to powiedział to chamsko i gburowato. Takich komentarzy nie potrzebowałem.
A co do wylinki to już po problemie. Maleństwo właśnie wylazło ze skórki bez problemu.
Dla tych co powiedzieli cos sensownego BIG THX
-
Gekon powiedzial grubowato zapewne dlatego ze temat byl 100 razy juz wałkowany wystarczy użyc głowy i odpalic szukaj wpisac słowo wylinka i jest o tym pełno ze wylinka nigdy nie jest równa co do dnia nieraz moze trwac 3 dni po zmętnieniu a nieraz nawet 2 tygodnie. A tak niepotrzebnie zajmuije miejsce na serwerze cos co juz bylo.
Uprawnienia umieszczania postów