Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: czerwona żarówka

michał antoniak
    Guest

czerwona żarówka

cześć siemka witam wszystkich chciałem sie dowieciec coś w sprawie czerwonejk żarówki . Dla węża boaska chciałem założyć żarówkę czerwonążeby było go widać w nocy, w sklepir zologicznym widziałęm żarówkę na noz taką grzejacą świecacą an czerwono, ale ja mam juiżogrzewanie z grzałki i gipsu i dobrze sie sprawdza wiec mi chodzi tylko o to żeby było widzieć węza i czy to musi być żarówka taka specjalna czerwona czy mogę kupić zwykłą żarówkę co świeci na czerwono lub na inny kolor co mu nie bedzie przeszkadzało w nocy jaki kolor może być ??? (hehheeh czany ??)

Re: czerwona żarówka

Normalna czerwona zarówka wystarczy chodzi tylko o to w tym żeby było widać co sie dzieje w terra i móc obserwowac boasa... ;-) może to być słaba zarówka... a z czerwonym kolorem chodzi o to że węze niewidza czerwonego koloru i mysla że jest ciemno ;-) i czarno dla nich

Jesli sie myle poprawcie mnie :]

rsboa
    Guest

Zamontuj czerwoną zwykłą żarowkę, ja wczoraj zapłaciłem 2.40 zł za żarówke z małym gwintem o mocy 25 W. Jak pisał Goblin węże nie widzą czerwonego swiatła, chociaż chyba nie do końca to prawda bo żrenice sie troszkę zwężają...

Ja polecałbym kupić czerwoną żąrówkę lecz z czerwonego szkła, wygląda atrakcyjniej ( jeśli w ogóle żarówka może wyglądać atrakcyjnie niż taka zwykła, która jest tylko pomalowana na czerwono. Może to być nawet 15W i tak chodzi tylko o to żeby świeciła.

Czarna Rozpacz
    Guest

niebieskiego tez nie widza?Zagadza sie ili niet?

niebieskiego i czerwonego

Hahaha. Czerwona zarowka za 2,40. Cyba sam ja farbkami pomalowales. Ja mam zamontowana na noc zarowke Eko Terra-Night Glo ktora swieci na niebiesko i nie wydziela ciepla.

A jak węże znoszą podświetlanie terra diodami sprzedawanymi obecnie na allegro?

Harnas ==> Co do podświetlania diodami to mam wątpliwości ale raczej bym odradzał bo to jakieś takie bardzo nienaturalne mi się wydaje, a już zwłaszcza w nocy.
    Czarna Rozpacz ==> Czerwonego światła węże i pająki (chyba) nie widzą, a przynajmniej tak się mówi. Jeśli chodzi o niebieskie to je prawie na pewno widzą (no bo kurcze jakieś muszą widzieć a jak nie widzą czerwonego to niebieski już muszą bo to kolor przeciwny do czerwonego) ale ich zaletą jest to że jeśli żarówka jest dość małej mocy i daje bladoniebieską poświatę to wygląda to jak naturalne światło księżyca, a więc nie będzie miało wpływu na zwierzę. I ja właśnie niebieską żarówkę bym polecił, najlepiej o możliwie najmniejszej mocy.

jestem ciekaw kiedy komus zachce sie oswietlic terra xeonami

Uprawnienia umieszczania postów