-
Re: czerwona żarówka
Do Raffee: Żarówka firmy General Electric 25W, gwint E 14. To że Ciebie stać na żarówki za kilkadziesiat zl to nie znaczy ze kazdy ma tyle kasy. To że nie wydziela ciepla niekoniecznie musi być plusem. Na marginesie to brawo za napędzanie koniunktury slepom zoologicznym.
-
Nie kilkadziesiat tylko 15 zeta. Kolesiowi chodzilo o to zeby zarowka nie wydzielala ciepla to mu poradzilem jaka mam, a Ty mu doradzasz taka ktora to cieplo wydziela i teraz to ja Cioebie nie rozumiem. A sklepy sa po to zeby w nich kupowac.
-
zabobony! niebieskiego nie widzą. ja się waham tylko co do zieleni...
-
Ja twierdzę, że widzą czerwony, bo jal moim regiusom zapalam czerwoną ,to widzę jak głowami reagują .poprostu odrazu je troszeczkę unoszą.
-
-
a czemu niemoze wydzielać ciepla?? Jaki to problem wyłączyc ze wtyczki kabel grzeczy i ten zalany w gipsie?? Ale problem:/
-
Kurcze. Normalnie problem na skalę światową - jakiego koloru światła nie widzą węże. Najprościej założyć że widzą WSZYSTKIE kolory i po sprawie
-
DEXiu-to nie jest rozwiazanie
-
Buduje właśnie nowe terra i jako nocne oświetlenie zamierzam użyć albo 1 W neonówki ( 1 lub 2 szt. ) albo czerwone diody LED. I jedno i drugie pobiera bardzo mało energii i nie ogrzewa.
Pozdr.
R.
-
Witaj! Ja kupiłem swoją czerwoną żarówkę (Heat Glo 100W) za 24zł. W sumie używam jej z kilku powodów. Po pierwsze zajebiście grzeje w terra, dwa, daje świetne światło, które dodatkowo poprawia estetykę i wystrój. Używam jej jako dziennej, choć podobno węże czerwonego światła nie widzą, a do tego nie jestem do końca przekonany. Na noc mój Boa ma 40Wattową Night Glo, dającą jedynie lekką niebieską poświatę (że niby symulacja światła księżyca ) .
PS - Załączam foto.
Uprawnienia umieszczania postów