Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: Zaskroniec zwyczajny. Natrix natrix

Wisel
    Guest

Zaskroniec zwyczajny. Natrix natrix

Czy są jakies szanse hodowli i rozrodu tego gatunku w niewoli? Przypełzał mi jeden malec 15cm na podwórko a zimno było więc raczej by padł, wcina rybki (danio pręgowane i gupiki, zabki narazie jeszcze za duze sa:P) jaka temperature lubi? I jaka wilgotność? Jest bardzo łagodny, widać mnie lubi bo mojego kumpla poczęstował białą smierdzącą wydzielina jak go chciał wziąść a na mnie nawet nie syczy :] W mojej okolicy te węze nie wystepuja wiec nie wiem skad on sie tu wzioł ;]I jak rozpoznać czy to samiec czy samica?

Re: Zaskroniec zwyczajny. Natrix natrix

występować raczej występują.... zapewne dopiero co niedawno sie wykluł... zapewnij mu temp. koło 28 stopni i dosyc dużą wilgotność gdzieś z 70-80% ?
    U takiego malucha płci nierozróżnisz

P.S:NoO to wydzielina strasznie śmierdzi szczegulnie jak sie zostanie potraktowanym przez 1,5m samice....

Radze ci się zbytnio nie chwalić tym że go posiadasz, nawet na tym forum, i szczególnie ci radze żebyś go w przyszłym roku wypuścił, Jest wiele powodfów dla których jest to najlepsze rozwiązanie, głównie dlatego że jest to gatunek chroniony i warto żeby mógł dalej przetrwać w naszym kraju

popieram, należy wypuścić go na wiosne

Ludzie luzzz narazie to niech go przez zime odchowa.... do wiosny jeszcze długa droga a gad musi przeżyć więc doradajcie cosik

Ale do wiosny niech go przetrzyma, napewno wezyk bedzie mial znacznie wieksza sznase przyzycia. Az Ci zazdroszcze takiego znaleziska :>

SPeCTeR tosmy sie zgrali ale byłem szybszy HIHIHI

P.S:SPeCTeR to ty licytujesz na allegro tą guttate normal ?? za 60 zł ?

z tego co wiem to nie powinieneś mu podawać gupików, ponoć szkodzą, ale pewien nie jestem. Danio są OK

W tej chwili zaskrońce jeszcze śmigają po lesie. Nie trzymaj go, tylko NATYCHMIAST wynieś w miejsce, w którym go zlapałeś. teraz ma jeszcze szanse na znalezienie zimowiska. Pierdoły typu "przetrzymam do wiosny" to absolutna bzdura. pomijam fakt, że jest to niczym nie usprawiedliwione łamanie prawa. Nie bądź kolejnym gnojem, który zaspokaja swoje potrzeby przetrzymując w domu zaskrońca!

Ano licytuje, za 60zl to sobie moge wziac ;> Tym bardziej, ze ta z prawej na zdjeciu ma kozak ubarwienie :>

Uprawnienia umieszczania postów