Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Stary nie chce "rzeźni" w domu...

artur_kocuba
    Guest

Re: Stary nie chce "rzeźni" w domu...

ja niedawno mialem to samo. jak juz raz sie dadza prekonac to potem pojdze z gorki. najgorzej jest miec pozwolenie na 1
    proponuje najpierw rodzenstwo, potem mame przekonac...a potem, pomalutku tate.
    najpierw przyzwyczaj go do slowa wąż. potem ze masz kumpli z wezami i ciagle do nich lazisz do weza potem zapros do zoologiczn. i pokaz malego wezyka. wkrec ze taki juz bedzie, ze jest malo ruchliwy, niejadowity i pasjonujesz sie gadami od zawsze. mi sie udalo to w 2 tygodnie powodzenia

Olej starego. Będzie najlepiej. Mi stary powiedział w drugiej gimnazjum:Masz 4.00 ponad na koniec-masz węża. Teraz to mnie gówno obchodzi czy mi pozolą na nowe zwierzątka czy nie. To ja płacę nie oni. Więc mam ich w dupie.

LOL

ja przywiozłem z giełdy teraz teaniure wchodze mysle ze zaraz ojciec bedzie sie darł, a tu stary kupiłeś węża?? a ja: NO!! a on:POKARZ!! i za 5 minut mial go na reku a jak wyjerzdzałem na gielde to mówił: a spróbuj cos przywieść nowego!! :P a matka to nie ma nic do gadania jak ojcu sie podoba zreszta ona sie juz do tego przezwyczaiła dasz rade

TylerPL
    Guest

Stara mówi żeby zaczekać kilka dni jak będzie stary w dobym humorze... Przynajmniej ona mnie rozumie. Dodam że stary od zawsze miał arachnofobie, a jednak 2 michy temu kupiłem B. Boehmei... Tyko że wmówiłem że będzie jadł(a) pimki, ale kupiłem od razu L10 więc stary po fakcie dokonanym zdziwił się że je świerszcze. Ale na pająka nie zareagował tak drastycznie...
    Moge gadać że chodze do dobrej szkoły (XI LO im. Reja w Wawie)... Trzymajcie za mnie kciuki... oby się zgodził... Ale za kilka dni zaczne go bardziej cisnąć....

no u mnie w domu na rzeźnie to by sie też nie zgodzili więc sie nie dziwie;p

Wisel
    Guest

Ojciec czyli stary to jest coś al`a osioł. Jak sobie coś do łba wbije to ciężko wybić, zwłaszcza jak oglada TV 12h dziennie. Wtedy to jest "mądry" bo usłyszał gdzieś że jakiś pyton zżarł swojego wlaściciela i już jest blokada w psychice. Raczej takie dyskusje spoczywaja na niczym. Ja sie starego nie pytam, poprostu kupuje i dowidzenia, zreszta moi starzy sie węża boja i jak coś jest nie tak to mówie że go wypuszcze i już jest spokuj :P

Ja jakoś nie miałem zbytnio problemów. Powoli tak zaczynałem "wprowadzać" rodziców najpierw delikatnie (np. swobodnymi rozmowami schodzącymi na temat gadów i żywienia) później były rozmowy typu "a co by było gdybym sobie kupił gada ?" (później "...gada" zmieniło się na "...węża") a następnie podczas rutynowej "wyprawy na zakupy" kiedy byliśmy w Castoramie oświadczyłem że muszę kupiś płyty OSB takie a takie oraz to, to i to (wcześniej sobie przygotowałem plan zakupów) a gdy się zapytali czemu to powiedziałem że zbuduję terrarium dla węża. Potem było już z górki. Czasem tata pomagał mi nawet przy budowie (np. przytrzymywał płyty kiedy nawiercałem otwory itp. ) a w końcu zasugerowałem wyjazd do Krakowa na weekendową wycieczkę (wcześniej zarezerwowałem telefonicznie regiuska u pana Sułka). No i... wiadomo co dalej

Coguar
    Guest

postaw staruszka przed faktem dokonanym zawsze tak robie heheh choc nieraz moze ise to zle skaczyc kolega postawil starego przed faktem dokonanym i pies polecial z 3 pietra

TylerPL
    Guest

Ja mieszkam w domku na parterze więc to raczej nic groźnego upadek z parteru na trawe... A psu współczuje i koledze też...

Uprawnienia umieszczania postów