Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Boasek

TylerPL
    Guest

Re: Boasek

Płci Ci nie powiem (nie znam się na tym), ale powiem że masz ślicznego boaska...

Do tej pory większość mówiła, że samiec bo jest za mały jak na swoje lata. Pazurki mają około 3 - 3,5 mm razem z nasadą.

Marcin .P
    Guest

samica na 90 %

Ciekawe bo podczas załatwiania się boaska wynicowuje się moim zdaniem hemipenis - rurkowaty organ długości około 1,5 ( drugiego nie widziałem bo nie chciałem przeszkadzać). Co Cię przekonuje, że to samica?

Zmierzyłem dokładnie. Pazurki mają 4 mm. Ogon za odbytem (w stronę głowy) rozszerza się czego nie widać dokładnie na fotce ogon.jpg.

Mi to jednak wygląda na samca... pazurki ma dosyć pokaźne...

A i jeszcze jedno... (zapomnialem wczesniej sie zapytac...). Co to jest to białe, prostokątne podczepione pod sufitem terrarium? Jakis promiennik ciepła czy co? Widoczne na fotce 5.jpg.

PS: A boas piękny

Marcin .P
    Guest

ja stawiam na samice tak jak wczesniej powiedziałem mam samca 150-160 cm i ma wieksze pazurki i to dużo wieksze ok 8mm - 1 cm ale i tak najpewniejsz a metodą jest sądowanie bo z fotki się można pomylić !!!

Pozdrawiam MarcinP.

To promiennik podczerwieni firmy Ecosun mocy 100 W. Przeczytaj w dziale terrarium post "Nowy stary sposób ogrzewania"

Uprawnienia umieszczania postów