-
Re: Nie je - ciąg dalszy - przymusowe karmienie :(
Sarenka juz wszystkiego probowałem... temperatura jest ok.
-
Daj mu "szczeniaczka"mysiego(żywego).Taką, która sama biega,ale jeszcze sama nie je.U mnie to podziałało.Karmiłem przymusowo,aż w akcie desperacji dałem mu właśnie takiego biegającego oseska.Atak nastąpił w ciągu minuty.
-
poczekaj jeszcze
-
Dzieki Bede dalej dzisiaj albo jutro sprobuje z tą biegającą myszą i opisze co sie bedzie działo ..
-
Jeśli metoda z futrzakiem nie pomoże (a pomysł niezły i często pomaga) to na pierwszy raz proponuję podać mysi ogon - to najłatwiejszy pokarm do podania przymusowego. Daj za pierwszym razem niewielką porcję (pół ogona) i w chwilę po połknięciu podaj też noworodka - czasem połknięcie pokarmu pobudza głód - może skusi się w takiej sytuacji. Proponuję też przetestowanie noworodków innych gryzoni (mastomys, chomik, myszoskoczek) lub piskląt - najważniejsze żeby zjadla choć jeden posiłek - potem pójdzie z górki.....
-
Dzisiaj kupiłem noworodka myszoskoczka i waż zaczął go wlasnie zjadac tylko jest jeden problem .. waz chwycił mysze od tyłu tak ze jedna noga wystaje z pyska a mysz sie ciągle miota i nie wiem czy ją przełknie ..
-
o to super że ją zjada sam! Wąż sobie poradzi sam na pewno!
Napisz jak poszło?
-
Poszło prawie bezproblemowo ))) tylko nogi s\myszki sie troche blokowały ale juz jest ok waz sie wygrzewa
-
-
mialem ostatnio to samo z moja ponczocha- zdarzaja sie takie ''dolki'' kiedy waz staje sie senny(nie chodzi mi tu koniecznie o okres przed zimowaniem) i maja kaprysy
Uprawnienia umieszczania postów