-
Re: wąż
Kup sobie regiusa. Nie spotkałem jeszcze osobnika niejedzącego. A wężyk jest super. Tylko mój skubaniec jest mistrzem ucieczek i podnoszenia ciężarów.
-
"...Nie spotkałem jeszcze osobnika niejedzącego." daf a z iloma miałeś doczynienia osobiście ?
-
Co do boa consteictor to nie mam tylu funduszy na terrarium ....a wymaga niemalego
-
No osobiście karmiłem tylko swojego, ale wiele innych w zaprzyjaźnionym zoologiku i u znajomych. Chociaż sorry mój znajomy karmił jednego regiusa który nie chciał jeść ale czasami coś takiego mu odwalało, że dusił wszystko co było w terrarium.
-
to prawda ze tenura jest bardzo szybka, ale co do wielkosci to dochodza do duzych rozmiarow (dlugosc) -za to nie jest bardzo gruda
-
popierram boa constrictor jest bardzo przyjemny w hodowli i nie ma z nim zadnych pproblemow, no moze oprucz wielkosci
-
a ja polecam zbozowke.....jak juz podrosnie nie jest "sznurowkowa"
-
Ja też poleciłbym regiusa. Jest to bardzo ładny wąż, spokojny (zazwyczaj), a jedyne czego wymaga to po prostu odpowiednie przygotowanie właściciela. Byćmoże masz nieco mylne wyobrażenie że regius to jakiś superwrażliwy i ekstradelikatny wąż. W rzeczywistości raczej nie ma problemów z jedzeniem (jeśli jest z pewnego źródła) i dobrze znosi niewielkie błędy hodowcy (nic mu nie będzie jeśli np. braknie prądu i przez cały dzień będzie miał powiedzmy temperaturę niższą od normalnej o 5 stopni, lub jeśli w nocy temperatura spadnie do poziomu nawet 20 stopni). Po prostu nie jest to korzystne dla niego i należy się starać unikać takich sytuacji (co nie znaczy że nie mogą się zdarzyć).
-
no dzieki za wypowiedzi troche uprościlo sprawe
takze zostaly
1.p.regius
2.e.cenchria maura
3.elaphe guttata
-
kup sobie guttate nie bedziesz miał z nią problemów
Uprawnienia umieszczania postów