Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: wąż

Re: wąż

Kup sobie regiusa. Nie spotkałem jeszcze osobnika niejedzącego. A wężyk jest super. Tylko mój skubaniec jest mistrzem ucieczek i podnoszenia ciężarów.

"...Nie spotkałem jeszcze osobnika niejedzącego." daf a z iloma miałeś doczynienia osobiście ?

M.I.R.A.S.
    Guest

Co do boa consteictor to nie mam tylu funduszy na terrarium ....a wymaga niemalego

No osobiście karmiłem tylko swojego, ale wiele innych w zaprzyjaźnionym zoologiku i u znajomych. Chociaż sorry mój znajomy karmił jednego regiusa który nie chciał jeść ale czasami coś takiego mu odwalało, że dusił wszystko co było w terrarium.

to prawda ze tenura jest bardzo szybka, ale co do wielkosci to dochodza do duzych rozmiarow (dlugosc) -za to nie jest bardzo gruda

popierram boa constrictor jest bardzo przyjemny w hodowli i nie ma z nim zadnych pproblemow, no moze oprucz wielkosci

a ja polecam zbozowke.....jak juz podrosnie nie jest "sznurowkowa"

Ja też poleciłbym regiusa. Jest to bardzo ładny wąż, spokojny (zazwyczaj), a jedyne czego wymaga to po prostu odpowiednie przygotowanie właściciela. Byćmoże masz nieco mylne wyobrażenie że regius to jakiś superwrażliwy i ekstradelikatny wąż. W rzeczywistości raczej nie ma problemów z jedzeniem (jeśli jest z pewnego źródła) i dobrze znosi niewielkie błędy hodowcy (nic mu nie będzie jeśli np. braknie prądu i przez cały dzień będzie miał powiedzmy temperaturę niższą od normalnej o 5 stopni, lub jeśli w nocy temperatura spadnie do poziomu nawet 20 stopni). Po prostu nie jest to korzystne dla niego i należy się starać unikać takich sytuacji (co nie znaczy że nie mogą się zdarzyć).

M.I.R.A.S.
    Guest

no dzieki za wypowiedzi troche uprościlo sprawe

takze zostaly

1.p.regius

2.e.cenchria maura

3.elaphe guttata

kup sobie guttate nie bedziesz miał z nią problemów

Uprawnienia umieszczania postów