Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: wąż

M.I.R.A.S.
    Guest

wąż

Juz od 2 miesięcy planuje kupić weza , przegladalem opisy po sto razy kazdy czytalem starsze posty i w dalszym ciągu nie weim jakiego weza wybrac . Jeszcze nie hodowalem wezy , i wiem ze bedziecie mówić ze zbozowke mam sobie kupic .

chce wybrać jakiegoś z tych wezy

napisze uwagi ktore mnie nie pokoją przy kazdy z tych wezy i powiedzcie czy dobrym tropem ide

1. epicrates cenchria maura - warunki, nie wiem czy dobrze znosi wachania temperatur i wilgotności , raczej wolałbym weza nie wymagającego duzej wilgotności.

2.python regius - wachania nocne temperatur, jedzenie

3.elaphe teaniura - wlk. terrarium

4.elaphe guttata - troche ''sznurówkowy'' wygląd , i klopoty z zarciem

5.Lapropelis triangulum sinaloe - przepiekne kolorki ale to co wyzej

6.Lapropelis getulus - to co wyzej

prosze o wypowiedzenie sie osób które hodują któryś z tych gatunków......

czesiek_
    Guest

Re: wąż

Moze zostan przy owadach
    A moze "machonia" ?

elaphe guttata - troche ''sznurówkowy'' wygląd , i klopoty z zarciem

jakie kłopoty te weze jedzą wszystko, a i wyglad sznurówek to bzdura, miałem samca ponad 160 cm wielkości

najbardziej kłopotliwy to regius z tych co wymienileś, reszta jest ok

a jak chcesz małe zbozówki lub smugowe to mam wezyki jedzą oseski ze aż miło

własnie nie wymieniłeś smugowego - niewiele mniejszy od chińskiego a nie taki pobudliwy, tez sie nadaje na pierwszego wezyka podobnie jak wyzej wymieniony machoń choć nie jest to duzy wąż

Ja mam regiuska i wcale nie sprawia mi żadnych kłopotów! A podkreślam że jest to narazie muj jedyny wąż i pierwszy jakiego miałem! Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ale tylko i wyłącznie osobnika z chodowli!!!!! nie z odłowu!!
    Pozdro!!!! :-)

Na pierwszego weza polecam ci lampropeltisa, to nieduzy i bardzo spokojny waz. Nie wymaga duzego terrarium i wcale nie jest sznurowkowy, a poza tym skad wzioles to ze ma klopoty z jedzeniem?

M.I.R.A.S.
    Guest

no to zostają lapropelisy , zbozowka, teczowy ,

Co terAZ radzicie? narazie mam terrarium 80x40x40 (szklane) , i wiem ze dla zbozowy wporzo bedzie. Ale zastanawiam sie czy moze w nim mieszkać teczowy, bo jak wiadomo ten gatunek wymaga wyzszej wilgotności i osb nie zabardzo sie nadaje........

no wlasnie tez sie dziwie jaki "sznurkowaty"?
    ani lampropertisy ani zbozowki nie sa sznurkowate i dobrze jedza, mozesz sobie jeszcze kupic teniure nie jest klopotliwa

Myfas ma racje ale co do taeniury to nie radze na sam poczatek poniewaz to duzy i bardzo ruchliwy waz.

Może Boa constrictor :]

M.I.R.A.S.
    Guest

spoko ja na razie na zywo widzialem tylko mlode zbozowki i lapropelisy , wiec wydawaly mi sie troche chude

Uprawnienia umieszczania postów