-
mycie rak
Czy po trzymaniu na rekach weza okreslonego gatunku to trzeba przed wzieciem weza innego gatunku umyc rece? Kazdy waz ma wlasne bakterie i nie wiem co by sie stalo gdyby sie polaczyly.
-
Re: mycie rak
Nie zaszkodzi umyć, chociaż nie powinno się nic stać jeśli trzymane węże są "czyste" tzn. niezarobaczone, nie mają pasożytów skóry i nie są chore. Z kolei po obsłudze np. gryzoni karmowych należy bezwzględnie dokładnie przemyć ręce (najlepiej aż do nadgarstków lub wyżej). Do mycia najlepiej używać zwykłego szarego mydła lub po prostu samej ciepłej wody.
-
nic nie bedzie wężom ja trzymam węże w dwóch osobnych terariach ale jak je wyciągam to sobie oba ze sobą biegają po łuzku i dwa naraz na rękach trzymam
-
a mi sie wydaje ze powinno sie myc ręce..
-
ZDECYDOWANIE polecane jest mycie rak po kazdorazowym trzymaniu weza- na nieumytych rekach bowiem mozna latwo przeniesc roznego rodzaju paskudztwa, ktore akurat moga w wezu siedziec, a o ktorych nie wiemy badz- niestety- dowiemy sie poniewczasie. Lepiej dmuchac na zimne, przeciez umycie rak to chyba nie problem?
-
Raczki myjemy i przed i po ......
-
Uprawnienia umieszczania postów