Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Pokarm dla pończosznika C.d

Robson87
    Guest

Pokarm dla pończosznika C.d

Witam ponownie

co sądzicie o karmieniu węza tego gatunku surową wątróbką?? Bo mi pewna pani w sklepie zoologiczny powiedziała ze pończochy lubią wątróbke. zanim dam swoim pociechom wątróbke to poczekam na opinie

Dzięki z góry Pozdrawiam Robert

Re: Pokarm dla pończosznika C.d

W ogóle pomysły karmienia węży czymkolwiek, co nie jest normalnym pełnowartosciowym i naturalnym pokarmem są kretyńskie. Żaden wąż nie pociągnie na takiej diecie, niezależnie od dodawanych suplementów, witamin i innych takich. Wszelkie takie pomysły dotyczą sytuacji skrajnych (nieprzewidziany brak pokarmu) i żadnych innych. Pani niech się dokształci jeśli ma zamiar pouczać....

Coguar
    Guest

jak masz samca to kupie go od ciebie bo potrzebuje bo moja samiczka jest samotna

zgadzam sie z morddem.. wątrubki i inne podrobu to ostateczność :/ jeżeli Twój wąż jadłby wątrubki przez całe życie to by sie łamał co chwila ;/

olimpia1400
    Guest

kochani... dlaczemu wy koniecznie chcecie dawac wezom to co one nie jedza?????

jak jest napisane, ze zre ryby, dzdzownice i zaby i czasem myszy (niezywe i tylko niektóre weze lubia)... no to po kiego grzyba dawac im watróbke??? Jak ma nie byc ryb to sobie kupcie i zamrozcie, ja mam maly woreczek z rybkami w zamrazarce... Ryba to ryba, jezeli chodzi o dzdzownice to nie sadze, zeby moja rodzina tolerowala zamrozone robale, wiec sie nie bede wyglupiac...

Na litosc boska, karmcie te swoje weze naturalnym pokarmem, niedlugo beda pytania czy mozna karmic zarciem dla psów..

Coguar
    Guest

najlepiej kup mu pizze i jak chcesz sprzedac jesli oczywiscie masz samczyka hehe ihih uhuh

Sporadycznie, jako naturalne źródło wielu witamin świeżą wątrobę wołową polecam.
    I pamiętaj, że nie ma przepisów idealnych i ludzi, którzy wszystko wiedzą najlepiej (to odnośnie powyższych komentarzy).

P.

A rybia wątroba na stałe się nie nada (zazwyczaj tkwi wewnątrz ryby)? Po co ta wątróbka przy normalnym żywieniu?

Nigdy nie osiągniesz takiego urozmaicenia pokarmowego jakie ma wąz w naturze, więc każde jest pożądane.

P.

Robson87
    Guest

Coguar niestety nie chce sprzedać mam dwa węże i jak narazie nie wiem jakiej płci ponieważ mają dopiero 7 tygodni :P

Uprawnienia umieszczania postów