Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jak bezpiecznie wysłać wężą?

Jak bezpiecznie wysłać wężą?

Jaki polecalibyście mi środek transportu i jak prawidłowo zadbać o wysyłkę i bezpieczeństwo zwierzaka podczas transportu? Wąż ( boa c. ) będzie miał do przejechania kilkaset km. Poczta chyba odpada bo juz się zimno zaczyna robić. Więc co polecacie?

Re: Jak bezpiecznie wysłać wężą?

Ja polecam PKS lub PKP . Jak dobrze zabezpieczysz weza to dojdzie cały i zdrowy

bierzez duzy karton, gruby styropian okolo 10 cm zeby byla, docinasz na kazda scianke wkladasz trak zeby byl w miare szczelny na zamknicie takze wycniasz kwadrat styropianu i na drucie zeby mozna bylo wyciagnac tak jak korek w butelce ciasno zeby wchodzil nie ma mowy o luznej czesci jak ladnie powycinasz steropian i go powkladasz na dole na drutach mocujesz butelke z ciepla woda (bedzie poprostu trzymac temeperature dla weza przez kilkanascie godzin, zas weza umieszczasz w worku dobrze zabezpieczonym na bocznej sciance montujesz tak druty aby po uwieszeniu na nich worka z wezem waz sie o nic nie obilal scianki i druty. jakbys chcial moge zrobic fotke takiego kartonu bo mam lezec na strychu.

tak to napisałeś ze nic nie rozumiem :P

Może spróbuje sprostować to co napisał Fryzjer: Bierzesz dość duże pudełko kartonowe i wykładasz je styropianem tak dopasowanym żeby wszystko było szczelne i stabilne. Od góry zatykasz pudełko czymś w rodzaju korka ze styropianu. Do środka pudełka na podłodze montujesz butelkę z ciepłą wodą. Na bocznej ściance pudełka robisz coś w rodzaju wieszaka na którym wieszasz woreczek z wężem.

Ok, dzieki za informacje. A czy takim sposobem mógłbym wysłać, w obecnych warunkach pogodowych, mojego boasa pocztą?

Mozesz go przeslac przesylka konduktorska i wtedy masz pewnosc ze nic mu nie bedzie i nie zmarznie podczas drogi, a nie bedziesz oszczedzal na wysylce poczta i martwil sie czy przezyje transport.

i ta butelka z ciepla woda utrzyma dobra temeperature w srodku

Grażynka jakas aluzja ? :> :P to musisz dobrze czytac wtedy zrozumiesz.

moze po prostu spytaj sie na maila gościa z biofila i on ci powie jak on wysyła

Uprawnienia umieszczania postów