-
Re: wężyk a wielkość terra
Obcy nie ze zdycha tyle co zostaje ukatrupionych ;-) same z siebie dlatego ze są na duzej przestrzeni chyba niezdycha ;-)
-
kupa kupa. duże terrarium, o ile jest wypowsażone w odpowiednią liczbę kryjówek jest dla węża lepsze, gorsze dla wlaściciela - trudniej doglądać podopiecznego.
-
wlasnie, ja mam mala zbozowke(36cm) i trzymam ja w wielkim terra(150x60x70). czy nie lepiej dac ja do malego faunaboxa(22x13x15)? jak tak, to do jakiej wielkości mam ja tam trzymać?
-
artur_kocuba NoOO takie terraz dla małej zbozówki to troche zaduze to by było dobre dla 3-4 dorosłych
-
ja je widziałem i mogę powiedzieć, że zbożóweczka się tam bardzo dobrze czuje. nie ucieka, jest spokojna imożna ją bez problemun wziąc na ręce. co prawda, tak jak już mówiliście, trudno jest podglądać wężyka, ale dla chcącego nic trudnego ..... a podobno docelowo ma tam być więcej zbożóweczek... :P
-
Ech. Im większe terra tym lepsze. Jakby się ktoś uparł to można nawet 30 cm zbożówkę trzymać w terra wielkości pokoju. Po prostu małe terra łatwiej się obsługuje, jest ekonomiczniejsze (zarówno pod względem zajmowanego miejsca jak i zuwanej energii) no i łatwiej znaleźć w nim lokatora. Jedyne niebezpieczeństwo jest takie że jak wsadzisz malutkiego węża czy innego zwierzaka do ogromniastego terra to jak powiedzmy wyspina się pod sufit i spadnie to "ino roz"
-
Nie chce zaczynac nowego tematu, ale nigdy bym nie trzymal razem zbozowek.
-
-
można ale możesz mieć problemy z znalezieniem takiego malca w terra
-
> Nie chce zaczynac nowego tematu, ale nigdy bym nie trzymal
> razem zbozowek.
Młodych się nie powinno trzymać razem, ale dorosłe można bez problemu
pozdrawiam, Karla
Uprawnienia umieszczania postów