Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Czy takie terra wystarczy???

paw3l
    Guest

Czy takie terra wystarczy???

Mam terrarium o wymiarach dł.60/szer.50/wys.70 chciałbym w nim chodować węża ale takiego dla którego by już wystarczył do końca życia.Prosze, polećcie jakiegoś węża.

Re: Czy takie terra wystarczy???

ze znanych i lubianych to tylko pończosznik

Naaaa biede to i Corallus hortulanus mógłby tam pomieszkac :]

paw3l
    Guest

a samiec boa dusiciela węża chińskigo??? bchciałbym takie gada którego można raz poraz wyjąć a czytałem że boa lesne są raczej spokojne i nie lubią wyjmowania

Zdecydowanie nieeee :] samiec boa wymaga minimum 100 x 80 x 100 a co do chińskiego tesh raczej większe i to o duzo terra one tesh spore rosną (góra 2,5 metra chyba ??)

paw3l
    Guest

a leśne można wogóle wyjmować. Czy lepiej nie, dla węża.

Hyh no zalezy od osobnika ale chyba ogulnie niesą zbyt przyjazne :] a wogule to byłby twój pierwszy wąż ?

paw3l
    Guest

tak teraz mam samca i samice gekonów lamparcich (5 dni temu sprzedałem pierwszego małego ktory mi się wyklul) i 2 ptaszniki

NoOO to jak zaczynasz przygode z węzami to moze weź sie za tego pończosznika :]albo moze zrobisz troche większe terra i se sprawisz lancetogłowa jakiegoś :] np. mlecznego one są atrakcyjne a małę :]

paw3l
    Guest

ale przecież to jest terra o układzie pinowym długość 60/ szerokość 50/ wys. 70 a pończoszniki to węże naziemne tak jak i lancetogłowy

Uprawnienia umieszczania postów