Po lekturze niektórych postów na forum pojawiły się w mojej głowie pewne pytania.
Otóż:
1. Zastanawiam się czy wszyscy, którzym zależy na szybkim i maksymalnym wzroście boasków mieli do czynienia z np 10 - 15 letnim osobnikiem? Ja co prawda krótko ale miałem na sobie 10 letniego osobnika, który miał "tylko" około 2,5 m ale ważył ponad 20 kg.
2. Drugie pytanie jest konsekwencją pierwszego. Czy macie warunki do wybudowania, postawienia i pokrycia kosztów utrzymania (energia+karma+...) terrarium np. 200X150X150?
3. Analogiczne potania do hodowców pytonów tylko wymiary terra proszę zwiększyć o min 50 %?
4. Czy zamierzacie trzymać swoich podopiecznych do ich śmierci zwłaszcza, że zgodnie z obowiązującym durnym moim zdaniem prawem nie możecie ich legalnie nigdy sprzedać, nawet jeśli mają papiery (rejestracja na oświadczenie woli)?
5. Czy Waszym zdaniem każdy bez wyjątku jest świadomy i przygotowany do hodowania boasów i największych pytonów?
6. Na jakiej podstawie formułujecie wnioski, że "kundel" nie urośnie większy niż 2,5 m. Czy ma ktoś z Was 10 letniego "kundla"?