-
Re: Dusiciele bez podłoża
Grochu prosze cie nie gadaj głupst o grzybach w gazetach ..... w wiekszosci komercyjnych hodowli na całym swiecie węze a szczególnie boa trzymane są na gazetach!!
-
pozatym nie dane mi było widziec grzyba na gazecie
-
Ty się, zając, śmiejesz, a z tymi gazetami naprawdę jest coś na rzeczy. Obiło mi się o uszy, że to nie każda gazeta się nadaje, nie pamiętam, czy ze względu na grzyby czy co innego. Dopytam i się podzielę
pozdrawiam, Karla
-
Witam
Stosuja gazety bo jest to podloze higieniczne i latwe w wymianie.
-
ja swojego zdania nei zmienie. w tuszu drukarskim z pewnością rozwijają się groźne grzyby, mogące wywołać np. grzybice płuc.
to, że ty nie widzisz grzyba na gazecie, to nei znaczy, że go tam nie ma.
-
Papier pakowy i gazetowy z jak najmniejszą ilością nadrulku (zwłaszcza kolorowego) jest idealnym podłozem przy duzej ilości trzymanych osobników.
Dyskusja czy można jest bezcelowa gdyż każdy mający jakiekolwiek pojęcie wie że TAK i często jest to zalecane. Kwestią otwartą pozostaje jakie ma być ten papier.
Grochu, jakie to są bezbarwne reczniki papierowe? Przezroczyste?
-
> Kwestią otwartą pozostaje jakie ma być ten papier.
No więc sprawdziłam, bezpieczna dla gadów jest farba drukarska na bazie soi, w Stanach większość gazet teraz drukowanych jest taką farbą. Dodatkowo raczej używa się stron czarno-białych, bo w kolorowych farbach to i tak są jakieś chemikalia, których ma nie być.
pozdrawiam, Karla
-
MOZESZ UZYC PAPIERU (nie gazety) tak zupelnie bez podloza to klopot przy sprzataniu
-
Evoker - chodziło mi o ręczniki bez nadruku.
Uprawnienia umieszczania postów