Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Dusiciele bez podłoża

Re: Dusiciele bez podłoża

Grochu prosze cie nie gadaj głupst o grzybach w gazetach ..... w wiekszosci komercyjnych hodowli na całym swiecie węze a szczególnie boa trzymane są na gazetach!!

pozatym nie dane mi było widziec grzyba na gazecie

Ty się, zając, śmiejesz, a z tymi gazetami naprawdę jest coś na rzeczy. Obiło mi się o uszy, że to nie każda gazeta się nadaje, nie pamiętam, czy ze względu na grzyby czy co innego. Dopytam i się podzielę

pozdrawiam, Karla

Oczy drobiu
    Guest

Witam

Stosuja gazety bo jest to podloze higieniczne i latwe w wymianie.

ja swojego zdania nei zmienie. w tuszu drukarskim z pewnością rozwijają się groźne grzyby, mogące wywołać np. grzybice płuc.

to, że ty nie widzisz grzyba na gazecie, to nei znaczy, że go tam nie ma.

Papier pakowy i gazetowy z jak najmniejszą ilością nadrulku (zwłaszcza kolorowego) jest idealnym podłozem przy duzej ilości trzymanych osobników.
    Dyskusja czy można jest bezcelowa gdyż każdy mający jakiekolwiek pojęcie wie że TAK i często jest to zalecane. Kwestią otwartą pozostaje jakie ma być ten papier.

Grochu, jakie to są bezbarwne reczniki papierowe? Przezroczyste?

> Kwestią otwartą pozostaje jakie ma być ten papier.

No więc sprawdziłam, bezpieczna dla gadów jest farba drukarska na bazie soi, w Stanach większość gazet teraz drukowanych jest taką farbą. Dodatkowo raczej używa się stron czarno-białych, bo w kolorowych farbach to i tak są jakieś chemikalia, których ma nie być.

pozdrawiam, Karla

Rhodan2000
    Guest

MOZESZ UZYC PAPIERU (nie gazety) tak zupelnie bez podloza to klopot przy sprzataniu

Evoker - chodziło mi o ręczniki bez nadruku.

Uprawnienia umieszczania postów