-
Re: frontline
> zamiast preparatu mozna podniesc wilgpotnosc na ile idzie i
> twmp na okolo 30 stopni tak przez kilka dni.
U mnie nie działało, a zresztą takie warunki są trochę "za ostre" i mogą wężowi zaszkodzić, zwłaszcza delikatniejszemu
pozdrawiam, Karla
-
W sumie mozna profilaktycznie stosowac. Ale nie ma co przesadzac z ta profilaktyka. Po co stresowac zwierzeta i je jeszzce podtruwac co jakis czas... Bo nie ma co ukrywac ze preparaty na roztocza ciut je zawsze podtruwaja ale jak raz na jakis czas im sie terra spryska to az tak zle nie bedzie... Ale lepiej tylko i wylacznie w sytuacji gdy trzeba leczyc.
Takie jest moje zdanie przynajmniej.
-
Trzeba tez pamietac ze dla roztoczy np 32 stopnie C to idealne warunki do rozwoju. Nie wiem jak z ta wilgotnoscia podobno nie lubia wysokiego stezenia. Bynajmniej inne roztocza preferuja wysoka temperature nie wiem jak jest w przyadku tych roztoczy.
-
Juz jest po wszystkim, spryskalem chusteczke frontlinem i pare razy przecieralem weza, na razie nie widac roztoczy.
-
no i spoko, ok zrobiłeś teraz nie kąp węży wyjmij najlepiej basen żeby same nie wchodziły powinien być na wężach minimum 24 godziny następnie weź je wykąp dokładnie i jeszcze raz zabieg pomów i powinno starczyc....
Pozdrawiam
Serpent
-
Mozna w tak krotkim odstepie czasu jeszcze raz go posmarowac?
-
jak jest tym cieplej to wilgoc lepiej dostaje sie do powietrza
a mozna tez do pasenu wlac wrzatek a weza wyciagnac z tera
wten sposob zabijamy roztocza w terrarium
Ja weza wsadzam do pjemnika z woda na jeden dzien wszystik robaki sie topia potym waz jest czysty od robakow
a tera myje i podnosze wilgotnosc na dluzszy czas.
-
jesli wąż nie jest bardzo młody to tak można jak najbardziej....
Pozdrawiam
Serpent
Uprawnienia umieszczania postów