-
nocny marek ;-)
Hej!
Jeśli ktoś może z doświaczenia a nie z opisów polecić mi wężyka:
- niewielkich rozmiarów w pierwszych dwóch latach życia (pozniej nie ma znaczenia)
- o wybitnie nocnym trybie życia
- preferującego spokojne kryjówki za dnia
- pochodzącego z suchych biotopów
W razie pytań: starsi się boją węży ;-)
-
Re: nocny marek ;-)
aaa jeszcze jedno:
czy mahoń spełnia (mniej więcej) te warunki???
-
moze mleczny?.........ponoc lubi sie chowac za dnia........jest nie duzy.....i sliczny(wiele odmian barwnych).....starsi go napewno polubia i im sie spodoba
-
Polecam któregoś z mniejszych lampropeltisów triangulum np .sinaloe,alterna,mexicana.
-
Mahoń może być... porobisz mu kryjówki to będzie się chował. Oczywiście co jakis czas moze sie zdazyc, ze za dnia będzie sobie pełzał w terrarium. Większośc węży pełni nocny tryb życia. Za dnia węże przeważnie siedzą schowane gdzies w kryjówkach...dopiero pod wieczór uaktywniają się i zaczynają 'buszować' w terrariach Mahoń byłby ok, mleczny też, ale wydaje mi się, ze jest troszke trudniejszy w hodowli od mahonia ale niekoniecznie... Jednakze mleczny wymaga trochę większej wilgotności...
-
Ja ci radze lampropeltisa triangulum sinaloe, sam go mam i caly dzien siedzi schowany, wychodzi gdzies okolo 22:00. A jesli chodzi o wilgotnosc to wystarczy spryskiwac terrarium raz na 2 dni.
-
ja bym polecił machonia. spełnia w 100% założenia.
Uprawnienia umieszczania postów