Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: chowa sie podczas jedzenia

frezek
    Guest

chowa sie podczas jedzenia

wlasnie karmilam swojego weza i kiedy rzucila sie na mysz, a ja ja puscilam(mrozonki) waz natychmiast schowal sie pod trociny wciagajac mysz za soba.Nie wiem czy ja zjadla, bo nie mam jak sprawdzic. czy powinnam sie martwic?
    Dodam, ze nigdy sie to nie zdazalo. co tydzien waz dostaje 2 myszy. Wczoraj powinna dostac 2, ale jak tylko wchodzilam do pokoju aby je dac ona od razu uciekala i chowala sie. Nigdy nie byla towarzyska, ale jak przychodzilo do jedzenia to byla jak potwor.Wczoraj wlozylam jej do terra 1 mysz i zjadla ja w nocy.
    Czy mmoze to byc przez to, ze tydzien temu podczas karmienia byla mala 'widownia'-4 osoby(2 sa zawsze i zawsze te same)a 2 byly obce. Ale teraz bylismy tylko my. nikogo innego nawet nie bylo w domu przez caly dzien.
    Pomozcie, bo nie wiem o co chodzi
    Z gory dziekuje!!

Re: chowa sie podczas jedzenia

nie przejmuj sie, Lampropeltisy są z regóły płochliwe... także takie zachowanie nie powinno bydzić jakichkolwiek lęków i obaw, dziwne by było jakby np. się chował i nie przyjmował pokaru, wtedy mogłabyś się martwić, a w tym przypadku to nic strasznego, może ma poprostu taki "zły" okres, albo zbliża się wylinka i zaczyna mu się pogarszać ostrość widzenia, co powoduje jego płochliwość, jeżeli tak to proponuje przerwać karmienie , aż do wylinki.
    A co do pokarmu to proponowałbym juz jedną dorosłą mysz na tydzień, jeśli jest w stanie jej podołać, a sądze że jest. ;-) ja jak niedawno miałem małego L.t.s. który miala 45 cm, tj 20 cm mniej to karmiłem go malymi myszkami "skaczącymi"- takimi juz owlosionymi.

Pozdrawiam, papa

Re: chowa sie podczas jedzenia

ssprawdx cz mysz lezy pod ziemią, czy tez jest już w węzyku (-:
    możliwe że po rpstu nie był głodny, a zaatakował, gdyż przestraszył się gryzonia :P

Uprawnienia umieszczania postów