Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: weze a inne zwierzeta

weze a inne zwierzeta

Mam pytanie.Jakie zwierzeta oprocz wezy jeszcze trzymacie w domu?Oprocz gadow.Czy nie miliscie jakis niemilych sytuacji z tego poodu?czy uwazacie ze nie jest wskazane trzymanie pewnych gatunkow zwierzat z wezami w 1 mieszkaniu?

Re: weze a inne zwierzeta

ja oprócz węza mam w domu hodowle myszy ( nie tylko dla weza ) i kota. Kiedys jeszcze miałam dwa szczury. nie mam z tego powodu kłopotów, chyba zer kot kest zazdrosny, ale nic wezowi nie robi. tylko uwazaj. jakbys miał kota i uciekłby ci waz. kot moze mu zrobic krzywde. mój ma na szczescie mala ranke. pozdrawiam

olimpia1400
    Guest

ja oprócz ponczochy mam 2 swinki morskie i rybki... do niedawna mialam jeszcze psa pudla, ale mi tesciowa zagarnela...

No jak to?
    Przeciez jest powszechnie wiadomo, ze pod jednym dachem nie mozna trzymac weza i kobiety.
    Juz w Biblii jest to jasno powiedziane :

14 Wtedy Pan Bóg rzekł do węża: Ponieważ to uczyniłeś, bądź przeklęty wśród wszystkich zwierząt domowych i polnych; na brzuchu będziesz się czołgał i proch będziesz jadł po wszystkie dni twego istnienia.
    15 Wprowadzam nieprzyjaźń między ciebie a niewiastę, pomiędzy potomstwo twoje a potomstwo jej: ono zmiażdży ci głowę, a ty zmiażdżysz mu piętę.

:>

tylko ze to nie chodziło o literalna niewiaste........heheheeh!!!
    ja mam male zoo.....
    koszatniczki,....chomiki roborowskiego,...szczura...,psa...,ryby...,pajaczk i...,weze...,patyczaki...............eh chyba to juz wszystko...a nie...jeszcze jest wij.....
    mozna trzymac wiele zwierzat,bo przeciez sa one w swoich klatkach czy terrariach!
    wszystko zalezy od warunkow jakie sie im stworzy.....

ja mam ciekawska fretke, myszoskoczka i psa. nie przeszkadzaja sobie

ja oprócz dwóch węzy mam jeszcze (jak dobrze licze) 12 owadów (+ jakieś 150 jaj, więc liczba się neidługo znacznie zwiększy), ptasznika, ślimaka, psa i szczura... łącznie 16 zwierzów..
    jak mam być szczery to z moimi zwierzętami nie mam problemu, gorzej z rodziną - homo sapiens sapiens robią mi problemy (-;

mdmarta
    Guest

my oprócz węży (sporej ilości) trzymamy w domu jeszcze ptaszniki,skorpiony,agamę brodatą,żólwie i nie mamy żadnych problemów z tym,że są one w terrariach obok siebie.agama tylko po wyjsciu ze swojego domku biega i atakuje pająki i węże ale tylko przez szybę co nie ma wplywu na ich samopoczucie.pozdrawiam

i mam jeszcze patyczaki, modliszke i b.albopilosum

hello jak mialam gady w mieszkaniu razem z psem, to często był nimi zainteresowany, siadał przed terrarium i je obserwował . Z gekonem lamparcim chciał nawet nawiązać bliższy kontakt i go polizał gdy miałam go na ręce
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów