-
wolicie odmiany albino czy nominalne?
Mam pytanko tak bardziej moze odnosnie gustow niz wezy.Ciekaw jestem czy bardziej wam sie podobaja odmiany albino czy nominalne wezy?np.tygryska czy boa? I jaki jest wedlug Was najladniej ubarwiony waz?
-
Re: wolicie odmiany albino czy nominalne?
Bardziej mi sie podobają odmiany barwne ale wole nominalne:P , czesto jest tak ze albinoski i inne kolorki maja zrobaną genetyke i bywaja problematyczne(choroby) w hodowli.
Najładniej ubarwiony waż, to ten boasek z opisów gatunków:P ale wiadomo gusty nie podlegaja dyskusjom.
Pozdrawiam
-
ja wole albino a szczegulnie boa
-
BOASKI
- pastel
- kahl strain
Regiuski
- spider
- pastel
- piebald
ja uwazam ze nominalne sa ladniejsze, bardziej naturalne niz te inne "zmutowane" przez czlowieka jak np regius piebald
-
oczywiście że albinoski ponieważ są ciekawse od zwykłych ale zwykłe także są piękne ale jeśli kupowac to lepiej dopłacić i kupić odmiane barwnom miałbys coś innego niż inni naprawde polecam teraz mam zamiar sobie kupić Boa dusicielka albinoska albo Regiusa albino cze
POZDRAWIAM
-
Piebald to wogóle jest okropny, ale spider, ghost, clown to fajne. A tygryski wolę albino.
-
Zależy od gatunku (i od gustu rzeczjasna). Dla mnie np. tygrysek jest najładniejszy w odmianie nominalnej (albinosy i inne to jakieś takie niemrawe). Boasy z kolei to mi się classici nie podobają za bardzo za to ładne są albinosy.
BTW Stary mierz siły (i fundusze ) na zamiary. Regius albino jest dość drogi i w Polsce trudno lub w ogóle nie dostępny.
-
stary... tak mowisz ze lepiej dolozyc i kupic albino.
przeciez zeby kupic albino to nie wystarczy dolozyc 100,200,500 zł lecz duuuzo wiecej, nie kazdego stac na weza wartego 10 000 zł (
-
stary.... no chyba ze kupujesz albonosy regiusa za 1500 lub 2000 zł to inna sprawa :P
ale cos mi sie nie wydaje
-
dlatego lubię odmiany nominalne- podobają mi się najbardziej, ponieważ są naturalne- albino nie lubię, nie podobają mi się- są takie niejakie jak dla mnie, co do innych odmian barwnych to, np. boa constrictor pastelowy jest piękny i bardzo mi się podoba, ja mam nominalną odmianę i jest śliczny... tyle...
Uprawnienia umieszczania postów