Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: szkodliwe opary z terrariow

redknee
    Guest

szkodliwe opary z terrariow

witam

mam taki "maly problem" otoz, mam terrarium 120x60x60 z wezami, jak wiadomo z klazdego terrarium wydostaja sie opary,wilgoć itp itd

moi rodzice ciagle sie czepiaja o to jaki dziwny "zapach" unosi sie w moim pokoju w krotym spie i znajduje sie to terra. (a zamierzam w przyszlym roku miec jeszcze jedno terra o wym.okolo 120x70x180)

otoz moje pytanie jest takie, czy ten "dziwny" zapach nie szkodzi zdrowiu czlowieka ??bo zaczynam sie troche przejmowac tym ze rodzice tak sie czepiaja o to....moze maja racje ze to szkodzi albo cos :/ ehh

jak wiadomo wielu z nas- terrarystow ma wiele terrarii w swoich pokojach i naopewno (ja) nie zrezygnuje z hodowli wezy z tego powodu ze jakis durny "zapach" ulatnia sie z terrarium

CO SADZICIE NA TEMAT CZY OPARY Z TERRARIUM SA SZKODLIWE DLA CZLOWIEKA

Re: szkodliwe opary z terrariow

Ja mam to samo, tez sie czepiaja- nie wiem czy to jest szkodliwe, ale... życie bez terrarium to nie życie
    Każdemu terrarium towarzyzsy specificzny zapach) i jeżeli było by to szkodliwe to nie sądze żeby terrarystyka sie rozwijała. A jest inaczej.
    Wiec te aromaty to chyba norma....

redknee
    Guest

ale jak wiadomo gdy z wilgotnego terrarium wydostaje sie wilgoc i ten "aromat :P"
    to jest wtedy zwiekszona wilgotnosc w pokoju (zwlaszcza w ziemie gdy okna sa zamkniete) i czy ta wilgoc nie wywola w pozniejszym czasie jakiejs choroby ???????

;-) Śmiać mi się chce. TERRARIUM NIE JEST SZKODLIWE DLA CZŁOWIEKA, DLA WĘŻA TEŻ. Nie masz się czym przejmować. Terrarium to nie Czarnobyl, żadne opary Ci nie zaszkodzą, jeszcze nikt nie umarł z nadmiaru wilgoci. A rozchorować też się z tego powodu nie można.

Co innego w klimacie tropikalnym, ale tam powodem chorób są łatwo namnażające się w dużej wilgotności wirusy - u nas nie mają szans .

naRka

no i wszystko jasneD
    ale u mnie w pokoju z zamknietymi drzwiami i oknami po 24 h robi sie Czranobyl:P

Pozdrawiam

ten nekajacy was zapach pochodzi prawdopodobnie od torfu, ale napewno nie jest szkodliwy , gdy mialem w terra torf tez tak bylo, teraz mam piasek i w zasadzie nie ma zadnego zapachu...

no chyba ze waz po obfitym posilku wyrznie niezlego "klocka"... ))

Uprawnienia umieszczania postów