Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: cze mam pytanka co do karmienia phyton regius

cze mam pytanka co do karmienia phyton regius

Cze mam kilka pytań posiadam cztero miesięczną samiczke pytona królewskiego ma 62 cm. Co ile powinienem ja karmić i czym? Ja karmię ją dorosłymi myszkami co jakieś 4- 6 dni. A i jeszcze czy podawać jej jakies witaminki?
    Z góry dzięki za odp
    Pozdro!!!!!!!!!!

Re: cze mam pytanka co do karmienia phyton regius

Witamin nie trzeba. Dorosła myszy co tydzień.

Witamin nie potrzeba podawac. Ja mam podobnej wielkosci pytona i karmie go raz na tydzien na zmiane myszami, malymi szczurami i muszoskoczkami a raz naet dostal pisklaka dla urozmaicenia diety.

Moja nie chciała zjeść pisklaka.

Jak masz możliwość nakarm gryzonia odpowiednio (białko+tłuszcze+witaminy), podawaj wężowi co 5-7 dni, 1-2szt.
    Również podawałem pisklaki lecz bez powodzenia. Udało mi się namówić na świnki i króliki.

ja tylko sie dolacze w sprawie swinek...coz nie polecam, wywoluja otluszczenie narzedow wewnetrznych. Taką maja dziwna przypadlosc, wiec lepiej jest ich unikac :-)
    Pozdrowionka

Ja tam swinek jeszcze nie podawalem ale jak zje jedna raz na jakies pol roku to raczej nie powinno nic zaszkodzic a dieta powinna byc urozmaicona

przy 62 cm można podawac już małe myszoskoczki, ale ich cena jest cóż.. mało atrakcyjna (-: karmienie raz w tygodniu jest jak najbardziej odpowiednie, jeśli wąż będzie chciał przyjmować, możesz dawać mu 2 myszy.

Dziękuje wam bardzo!!!!! a mam jeszcze pytanko jak szybko ona urośnie do rozmiarów 150 cm. Czy jest jakiś sposub no to by urosła jak największa ponad pszeciętną?? odpiszcie mi.
    Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów