Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Lista zakazanych gadów- projekt ustawy

Re: Lista zakazanych gadów- projekt ustawy

I tak kazdy będzie tryzmał duże węże, pomimo choroby umysłowej polityków...

Kretschmer
    Guest

Jak myślicie... czy będzie można mimo wszystko kupić te węże "na czarno"???
    Za jakiś czas chciałem kupić coś większego...

ja niemoge mogłoby się znaleźć kilku normalnych polityków ................... czy wśród tych wszystkich darmozjadów niema zadnego "terramaniaka" ?? ja niemoge a wszystko te chore programy w telewizji przez które większośc szarych ludzi mysli że każdy wąż jest jadowity a jak jush sie wytłumaczy że niejest jadowity to mówią że dusiciel i może udusić masakra normalnia :/ kto z terrarystów widziałby w roli węza który dusi człowieka np. pończosznika ?? ja niemoge chorzy są ci ludzie i tyle :]

czy wiecie kiedy ma wyjsc nowa ustawa ?,bo sam nie wiem czy rejestrowac mojego tygrysa czy nie, bo jesli go zarejestruje teraz to jeszcze bedzie tak, ze mi go zabiora i skonczy w zoo.....czego bym sobie nie życzył

Pozdrawiam

Mysle ze nie ma obawy zeby zabrali weze do zoo bo nie maja na nich miejsca i jedzenia.
    a pozatym to kto to sprawdzi co sie ma w domu a chwalic sie nie trzeba
    zawsze mozna miec wyrosnietego Boa taki Okaz 6metrowy

Czyli co powinni zrobić ci , którzy mają constrictory niezarejestrowane? rejestrowac bo jak nie to zabiorą ? czy nie rejestrować , bo jak się dowiedzą że trzymasz to zabiorą bo to zakazane? druga sprawa- czy np ceny tygrysów i constrictorów na rynku wzrosną przez to , że ich chów może byc niedozwolony??

Idź do starostwa i zarejestruj constrictora na oświadczenie woli... masz czas na to do końca października tego roku... to jedyna szansa na to, żebyś mógł go zarejestrować bez papierów. Jak się spoźnisz to potem może być tak jak napisałeś...

Emoman, zawsze ceny towarow zakazanych wzrastają, nie wiem, w jakiej formie politycy przegłosują tę ustawę, dlatego tak ważne jest działanie PST, Boa chyba wykluczą z listy zwierząt niebezpicznych, gorzej jeśli chodzi o pytona tygrysiego.

naRka

dr Robert
    Guest

To nie ustawa tylko rozporzadzenie i żadnego głosowania nie będzie i żadni politycy, tylko urzędnicy ministerstwa środowiska.

Uprawnienia umieszczania postów