-
jak oczyścić terra z resztek kleju silikonowego?
witam
poodrywalem ze ścianek szklanego terra korek przyklejony na silikon (to samo czym są sklejone scianki terra), bo pleśń łapał. przykleje nowy, ale z zewnatrz.
ale pomóżcie, prosze z tymi resztkami kleju, który został na szkle. jak sie go skutecznie i bezpiecznie pozbyć?
pozdrawiam,
mateusz
-
Re: jak oczyścić terra z resztek kleju silikonowego?
-
żaden problem zaraz sam zauażysz że jest to najłątwiejszy i najszybszy sposób poprostu weź żyletkę ewentualnie inne coś ostrego i go zeskrob ale żyletk abyła by najlepsza normalnie zdrapujesz tak jak się robi z szybami samochodowymi w zimie nie ma lepszego sposobu
-
-
Albo kup po prostu specjalny rozpuszczaknik do sylikonu.
-
midboss mozesz zroic to tak jak napisał iguana_12kupic specjalny rospuszczalnik ale po co tracic pieniadze lepiej wez żyletke i do roboty
-
prubowałem skalpelem (tylko tyle mialem wczoraj pod ręką) i było ciężko czyszczenie tym sposobem chyba zajmie mi tydzień. jutro skocze do castoramy, jak bedzie rozpuszczalnik do silikonu to podejmę się wydatku. ale wcześniej jeszcze dam szansę żylecie
pozdrawiam,
midboss
-
niek upuj rozpuszczalnika... kup żyletki bo to co innego niż jakiś skalpel. są o wiele ostrzejsze i prostrze w obsłudze
-
Kmieciu jaja se robisz? Miałeś kiedyś okazję "pobawić się" skalpelem medycznym? Jak nie to wyjaśniam: skalpel jest duuużo ostrzejszy od żyletki (wystarczy powiedzieć że jak sobie delikatnie przejedziesz żyletką po palcu to raczej nic ci się nie stanie, ale jak z tą samą siłą przjedziesz skalpelem to lepiej zawczasu przygotuj sobie opatrunek). A wracając do tematu to ja jednak poleciłbym kupić rozpuszczalnik do silikonu bo zdrapać silikon z szyby jest cholernie trudno, choćbyś użył nie wiem czego zawsze zostaną ślady.
-
Uprawnienia umieszczania postów