Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: jak oczyścić terra z resztek kleju silikonowego?

jak oczyścić terra z resztek kleju silikonowego?

witam

poodrywalem ze ścianek szklanego terra korek przyklejony na silikon (to samo czym są sklejone scianki terra), bo pleśń łapał. przykleje nowy, ale z zewnatrz.
    ale pomóżcie, prosze z tymi resztkami kleju, który został na szkle. jak sie go skutecznie i bezpiecznie pozbyć?

pozdrawiam,
    mateusz

Re: jak oczyścić terra z resztek kleju silikonowego?

puki co, znalazlem wątek:

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...19#reply_13148

pozdrawiam,
    midboss

michał antoniak
    Guest

żaden problem zaraz sam zauażysz że jest to najłątwiejszy i najszybszy sposób poprostu weź żyletkę ewentualnie inne coś ostrego i go zeskrob ale żyletk abyła by najlepsza normalnie zdrapujesz tak jak się robi z szybami samochodowymi w zimie nie ma lepszego sposobu

zyletki sa the best

Albo kup po prostu specjalny rozpuszczaknik do sylikonu.

midboss mozesz zroic to tak jak napisał iguana_12kupic specjalny rospuszczalnik ale po co tracic pieniadze lepiej wez żyletke i do roboty

prubowałem skalpelem (tylko tyle mialem wczoraj pod ręką) i było ciężko czyszczenie tym sposobem chyba zajmie mi tydzień. jutro skocze do castoramy, jak bedzie rozpuszczalnik do silikonu to podejmę się wydatku. ale wcześniej jeszcze dam szansę żylecie

pozdrawiam,
    midboss

niek upuj rozpuszczalnika... kup żyletki bo to co innego niż jakiś skalpel. są o wiele ostrzejsze i prostrze w obsłudze

Kmieciu jaja se robisz? Miałeś kiedyś okazję "pobawić się" skalpelem medycznym? Jak nie to wyjaśniam: skalpel jest duuużo ostrzejszy od żyletki (wystarczy powiedzieć że jak sobie delikatnie przejedziesz żyletką po palcu to raczej nic ci się nie stanie, ale jak z tą samą siłą przjedziesz skalpelem to lepiej zawczasu przygotuj sobie opatrunek). A wracając do tematu to ja jednak poleciłbym kupić rozpuszczalnik do silikonu bo zdrapać silikon z szyby jest cholernie trudno, choćbyś użył nie wiem czego zawsze zostaną ślady.

Dexiu on nie napisał że to skalpel medyczny czytając "skalpel" wyobraziłem sobie taki nóż....
    btw. wiem jak ostry jest skalpel medyczny

Uprawnienia umieszczania postów