Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: FRONTLINE !!! =)))

FRONTLINE !!! =)))

jak stosowac preparat o nazwie Frontline, mam mlodego regiusa !? prosze o szybkie odpowiedzi x]

Re: FRONTLINE !!! =)))

Preparatu Front Line nie wolno używać u gadow, bo jest dla nich toksyczny, na forum były już posty potwierdzające tą tezę, lepiej zastosuj iwermektynę, ona jest na receptę, więc i tak musisz iść do weterynarza, a on Ci najlepiej powie jak ją stosować (Pryskać terrarium i węża 2 razy w tygodniu roztworem 1 ml iwermektyny na 1 litr wody albo inaczej). Dopoki nie skontaktujesz się z wetem, możesz przecierać miejsca z roztoczami 75% roztworem spirytusu i kąpać węża w letniej wodzie, co wydatnie zmniejszy liczbę tych pasożytów. Wymień podłoże i wyparz każdy element wystroju terra.

pozdrawiam

eee no kur** to po co ja to kupowalem

mądry polak po szkodzie (taka mała uwaga na przyszłość najpierw się zorientuj co i jak, dopiero potem kupuj)

Oczy drobiu
    Guest

ja stosowalem i z powodzeniem

Odradzam podobnie jak xav. Co prawda nie przekonałem się o szkodliwości jego działania na własnej (noo... prawie własnej) skórze, ale nie chciałbym. Zaufaj ludziom i zastosuj iwermektynę która jest ponoć dużo bezpieczniejsza. Jeśli nawet nie uda ci się usunąć robactwa (w co wątpię) to nie zaszkodzisz zwierzakowi.

troche przesady z tą toksycznością , ja stosowałem Frontline trzy krotnie na 3 różnych wężach i z powodzeniem usunąłem roztocza bez szkody dla zwierzaków. Jeśli ktoś poleje węza tym preparatem łącznie z głową to być moze mu zaszkodzi - ale przy normalnym stosowaniu czyli kilka psiknięć na chusteczke i przetarcie tym gada napewno nic mu nie zrobi.

Ostrożności nigdy za wiele :/

no dobra pytalem jak to stosowac, a nie czy to moze zaszkodzic wezowi czy nie ?! no comment ;|

ee poco tam odrazu chemia... ja wytepilem wszystki za pomoca wysokiej wilgotnosci, utrzymywala ja tak przez kilka dni i wszystkie padły,
    Tylko czym wieksze terrarium tym trudniej wytepic, ale idzie.

Uprawnienia umieszczania postów