-
-
Re: Wąż zbożowy-Problem
Jezu zaglądam tutaj i aż mi się (przepraszam za określenie) żygać chce jak to czytam. Kolega Jerry'ego się kulturalnie pyta parę rzeczy o zbożówce i NIKT, dosłownie nikt nie odpowiedział konkretnego i sensownego zdania (no może Goblin na początku coś tam bąknął a i tak zaraz rozpoczęła się burda słowna). No więc konkretne pytanie - konkretna odpowiedź:
1) Węża nie trzyma się w AKWARIUM. Akwarium to zbiornik wodny do trzymania zwierzątek tudzież innych żyjątek i nie-żyjątek wymagających biotopu wodnego. Poza tym akwarium jest zbudowane zwykle z pięciu a nie jak kolega zauważył czterech ścian + ewentualnie pokrywa. Oprócz tego w akwarium brak jest pewnej bardzo istotnej w terrarystyce rzeczy a mianowicie wentylacji (a konkretnie dolnego otworu wentylacyjnego), która to jest właśnie tym szczególikiem odróżniającym akwa od terra. Co do wielkości to tak jak napisał kolega Goblin.
2) Tak jak napisał kolega Goblin.
3) J/W
-
No siema to ja pisałem... Juz mi pomógł Jery i wszystki mi działa mam kilka ważnych spraw do opisania:
*Goblin pomogłeś mi niepowiem.. ale wszystko komentujesz tutaj... czy oto cie prosiłem? c zy poprostu chciałem sie dowiedziec kilka waznych rzeczy!
*daf a ty wogule sie tutaj niewpisuj odpowiedziałeś na jakieś pytabie? niech zgadnie NIE! wiec na ch*** sie tutaj wpisujesz? zament chcesz kurw* robic? szukasz sobie kozła ofiarnego? tamta sprawa z ucieczka to dawna sprawa... wiesz co zycze tobie zeby ci tez takie cos kiedys uciekło! myslisz ze jestes najleprzy!!!!!!
*DEXiu txc za odpowiedzbardzo sie wyrużniasz tutaj jezeli patrzez na postyy goblina oraz jakiegos dafa! Wiec ciesz sie ze masz wiedze a nie tak jak tamte typki udajace cwaniakow.. a nawet nieumieja odpoqwiedziec na te 3 proste pytania'!!!!!!!!!
-
proponuje zamknąć temat. pritx wiem ze daf zrobił źle , no ale chyba nie powinno się życzyć czegoś złogo , np. ucieknięcia zwierzaka.
-
Po pierwsze primo pisze się NAJLEPSZY. Po drugie primo uciekł mi kiedyś regius uwalniając równocześnie boehmei po 10 wylince. Po trzecie primo wczoraj właśnie mój regius zaatakował mój rękaw bo w czasie karmienia nie zdążyłem go wyjąć z terra.
-
Witam
Jako że nie chcę tworzyć nowego tematu postanowiłem tu podpiąć swoje pytanie, mianowicie jak powinno wyglądać terrarium dla węża zbożowego, w którym miejscu powinien być ów otwór wentylacyjny, z czego zrobić basen, i czy podłoże z substratu kokosowego się nadaje.
Pozdrawiam
-
Wszystko masz w opisie gatunku .Basen mzoesz zrobic z malego akwa albo z miski plastykowej to obojetne . substrat kokosowy sie nadaje.Otwor wentylacyjny robi sie z boku terra albo z przodu oraz u gory .
A wyglad terra to kwestia gustu
Uprawnienia umieszczania postów