-
Re: zamarzanie pończosznika
Przydałboy się tu jakiegoś weta przyprowadzić... ale zdaje się, że kiedy zamarzają w organiźmie płyny, to pękają naczynia krwionośne i rozsadza narządy wewnętrzne... więc nie wydaje mi się żeby to była prawda
-
Re: zamarzanie pończosznika
ale ponczoszniki podobno maja w komorkach jakas subsancje ktora zapobiega tworzeniu sie kryszalkow lodu przez co naczynia krwionosne i tkanki nie zosaja zniszczone
-
Re: zamarzanie pończosznika
Nie wiem jak pończosznik, ale widziałem chyba na Animal Planet program o żabkach, które mają takie właściwości. Goście normalnie je zamrażali na kość chyba coś ok - 20 st. C tak że stukali nimi o blat i później odmrażali w temp pokojowej i żabki spoko podskakiwały
-
Re: zamarzanie pończosznika
owszem, pończoszniki (przynajmniej niektore podgatunki) mają taką zdolność, jednak w domowych warunkach eni polecam - duża częśc tego z pewnością może nie przeżywać, a oprócz tego powolnych zmian temperaturowych tak łątwo nie odtworzysz...
-
Re: zamarzanie pończosznika
wlasnie przed chwila widzialam wlasnie ten film na Animal Planet....maja taka zdolnosc.............tylko po co im to serwować????????????
-
Re: zamarzanie pończosznika
Hehe. Już to widzę: nowa oferta Biofila - mrożone pończoszniki
-
Re: zamarzanie pończosznika
-
Re: zamarzanie pończosznika
u zab to wyglada tak: zagrzebuja sie w ziemii i promile we krwi im skacza do 20, masakra ale to prawda, dzieki temu nie tworzy sie lud w naczynkach i nie pekaja, a co do ponczosznikow to ja bym nie probowal.....
a co niby bys chcial zrobic? wlozyc go do lodowki?
-
Re: zamarzanie pończosznika
Tak. Przetestuj to na sobie. Przepis na bycie odpornym na zamarzanie:
- najpierw dwa głębsze na rozgrzewkę
- później lampka wina dla dobrego smaku
- znowu dwa głębsze
- wróć do kroku pierwszego
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum