Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Boa teczowy

Mieszany widok

Ostry2k
    Guest

Boa teczowy

Witam. Jakiej wielkosci terrarium powinno byc dla malego Boa i po jakim czasie bede musial je zmienic na wieksze. Narazie chcial bym aby bylo ono jak najmniejszych rozmiarow. W jakim czasie taki waz dorasta do rozmiarow metra?

Re: Boa teczowy

Moja E.c.c. ma 13miesięcy i ok.1,2 przed zakupem przemyśl czy będziesz miał miejsce na docelowe duże terra?

Ostry2k, ale najpierw napisz, o jakiego Boa Ci chodzi, constrictora, czy tęczowego, czy jeszcze jakiegoś innego.

przeciez pisze w temacie ze o teczowego chodzi

120 cm wydaje mi sie za duzo dla rocznego weza

maurusy dorastajado okolo 1 m poprzez pierwszy rok swojego zycia

a cenchrie mam te same co ty micgekon i maja troche ponad metr
    moze to sprawa karmienia... ja wiecej nij jedna mysz na tydzien nie dawalem bo mialm duzo wezy do wykarmienia a hodowla nie nadazala w produkcji. teraz daje szczury w wielkosci 3 myszy albo i wiecej

o kurcze, nie przyjrzalem się, sorki zatem

Pytanie nie zwiazane z tematem. Ostry2k czy my sie przypadkiem nie znamy? Podpowiem ze to moglo byc na IRC ????

Cenchria dorasta w pierwszym roku do 90-120cm. Wymiary terrarium dla dorosłego węża masz w opisie tego gatunku na tej stronie, terrarium dla młodego węża może być znacznie mneijsze (czesto młode węże duzo pewniej czują się w mniejszych zbiornikach i lepiej jedzą.)

Nigdy dokładnie swojej E.c.c. nie zmierzyłem. Ale terra mam 120cm szerokie i jak sobie szła to była akurat na całą długość mogę się mylić +/- 5cm a co do karmienia to najpierw dawałem myszy co 5dni potem 6... a teraz 1 średni szczur na tydzień no i podczas wylinki 2 tygodnie przerwy.

Uprawnienia umieszczania postów