-
Re: "poskromnienie złosnicy".....
pewnie, ze moze być
powodzenia w oswajaniu
-
proponuję ubrać skórzane rękawice i wziąć gadzika na ręce. nadmierna agresja może być wywołana ciągłym bólem - sprawdź, czy nie ma na ciele żadnych ranek.
-
wlasciwie jak ja juz mam na rekach to przestaje w koncu kąsać,ale jest taka szybka,
ze trzymajac w polowie nawet sie nie obejrze a juz trzymam ogon............podkladam jej reke......na zmiane......jak chomikowi.....ihihihihih
tylko ze waz jest 100 razy szybszy i nie nadarzam a boje sie ze mi czmychnie za szafe...............ehhhhhhhhhhhhhh
dam jej z tydzien odpoczynku i zaczne podawac pokarm z reki moze sie przekona,ze
to "dobra reka",bo papu idzie wraz z nią
-
A może by tak dać mu święty spokój i cieszyć się obserwacją?
Węże to nie koty, niektóre tolerują branie na ręce inne nie.
Ja swojemu pończosznikowi odpuściłem :-)
P.
-
chyba masz racje....tez tak zrobie jest taka sliczna nie musi mnie kochać....heheheeheheheh
wystarczy ze mnie kochaja pozostale zwierzaki z mojego zoo
serdecznie pozdrawiam!
-
ja nie podkladam mojej rak jak chomikowi (dawno bym jej nie miala) ale owijam ja sobie dookola palców. w ten sposób jestem w stanie NIECO ja unieruchomic
-
aaaaaa....cwaniaki.......heheheheeheheh!
ona jest taka malutka,ze nie ma co okrecac......
narazie dam jej spokoj......
a potem jak sie obezna z otoczeniem dokladnie....i z naszymi dzialaniami przy terra,to sprobuje jeszcze ja wziasc,ale jak bedzie malo wspolpracujaca to pozostawie ja taka jaka jest........wlasciwie to mi odpowiada......nie musze jej brac
-
witam ponownie....by sie poprostu pochwalić.......!
juz drugi dzien moja "zlosnica" siedzi na łapach.......i nawet jej sie to podoba...
jak jest juz na rekach to nie gryzie,gorzej z wyciagnieciem z terra.....
wygrzewala sie tez na sloneczku przez okno.....
jest słodka i bardzo kochana....i udało mi się ją zmierzyć...ma dokładnie 25 cm....!
serdecznie pozdrawiam i zycze mielgo dnia......!
bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uprawnienia umieszczania postów