Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: anakonda zolta

Mieszany widok

anakonda zolta

ma ktos jakies doswiadczenia z tym wezem, latwosc hodowli i rozmnazania

itp itd

wszystkie uwagi mile widziane

Re: anakonda zolta

Wąż piękny , generalne przesiaduje w wodzie . Potrzebuje ogromny basen z podgrzewaną wodą do temp. okolo 26-29 stopni. Bardzo agresywny z natury. Czasem sie oswaja ale to rzadkość. Wymaga bardzo bardzo przemyślnego i delikatnego obsługiwania. Niesamowicie szybka w ataku i posiada bardzo mocne ukąszenie. Samce dorastaja z reguły do 2,5m samice 3m do 3,5 sporadycznie.
    Załatwiają się w wodzie i to jest problem , gdyż w wodzie o temp. bliskiej 30 stopnie odchody ulegają szybkiemu rozkładowi i śmierdzą. Jeśli masz twardą wode mocno zakamienioną będą problemy z wylinką.

z tego co sie dowiadywałem to jest bardzo nie handlowy wąż i "niewdzięczny w hodowli" Popytu na nie w polsce praktycznie niema.

przede wszystkim bardzo silne i agresywne... tylko dla doświadczonych hodowców.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29932806 to tak apropos...

Mnie równiez interesują doświadczenia związane z hodowlą jak i samym wężem. Jeśli ktoś kiedyś hodował- niech pisze, ponieważ najlepsze są informacje z pierwszej ręki.

ja nigdy nie hodowałem, rozmawiałem natomiast z kolesiem u mnie w sklepie (z ubraniami, a jakze) w którym stało terrarium z anakondą żółtą... nie wygladał mi na specjaliste... niestety, więc nie wiem, co CI powiedzieć:P

Darka A Planet spytaj on ma i ci opowie troszke o nim

POZDRAWIAM

jakies namiary bo szykuje sie wlasnie do hodowli takiego gada

Uprawnienia umieszczania postów