Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Królicze noworodki

Mieszany widok

PaWeL^
    Guest

Królicze noworodki

czesc

mam dostęp do króliczych noworodków (normalnych nie miniaturek) i teraz pytanie czy moge podac je pytonowi ? matka króliczkow byla szczepiona ponoć 3 miesiące temu, a na szczepionce mialo pisac, iz "nie prowadzić uboju przez 1 miesiąc"

moge podac normalnie zcy raczej mogą zaszkodzic pytonowi ?

Marcin .P
    Guest

Re: Królicze noworodki

cze. Możesz spokojnie podawać

na pewno nic mu sie nie stanie

Znaczy chcesz podać króliczki regiuskowi (bo tylko takiego pytonka w profilu widzę). To zależy bo królicze noworodki mogą być za duże dla młodych regiusów (ale nie jestem pewein bo niegdy nie widziałem króliczego noworodka). Poza tym szkoda królików. Za jednego podchowanego króliczka dostaniesz równowartość sporej dawki myszy. No chyba że te króliki i tak są przeznaczone na ubój (np. z powodu zbyt dużej ilości w miocie).

PaWeL^
    Guest

czesc

DEX masz racje jest ich za dużo w miocie i mam okazje dostac 4 szt za darmo :] mam do jutra czas a pyton poradzi sie ma juz prawie 60 cm

prawie 60 cm? to nie aż tak dużo... króliczy noworodek jest jednak spory.

tzn. teoretycznie sobie poradzi, tylko czasem regiuski sie osrywaja i nie chcą dużego papu (-:

królik dla pytonów to świetny pokarm (bardzo delikatne mięsko)
    ja podaje swojej pytonicy (tygrys) 2,5m, 3 kilowe i rośnie super (no ale to tygrys, nie regius :P

Ja podawałem królika tygodniowego dorosłej samicy Regius (120cm) i poszło bez problemu... średnie świnki morskie również
    Dla 60cm regiusa będą za duże, lepiej nie ryzykuj! Pęknięty wąż przy połykaniu to nie rzadkość!

PaWeL^
    Guest

czesc

myśle ze dałby rade (byly troszke większe od dorosłej myszy) ale niestety samice rozwalila gniazdo i 6 mlodych RIP'neło :/

Hmm. Ja bym nie ryzykował. Mojemu też 60 cm regiuskowi daję najwyżej dwumiesięczne myszy.

Uprawnienia umieszczania postów