-
Re: koszty transportu
sorka MareQ ale ty masz chyba jakieś problemy... dopieprzasz się do każdego... do mnie też się dowaliłeś o mój podpis i jeszcze nie wiadomo czemu strasznie ci przeszkadza fotka w moim profilu... i jeszcze zwracałeś mi uwagę że moje posty niby nic nie wnoszą. a co twoim zdaniem wnoszą twoje?
MataManX... co prawda to prawda trochę przeginasz z tymi 15 latami ale lej na takie komentarze, bo to twój podpis i innym nic do tego
-
Witaj,
po pierwsze - bloodred w Polsce kosztuje 300zł a nie 500zł raczej
Po drugie - co do kosztów:
około 250 $ to koszt przesyłki, do tego często dochodzi około 50$ koszt inspekcji przez US Fish & Wildlife Services (konieczny przy eksporcie). Ten koszt inspekcji nie jest doliczany zawsze - zależy od hodowcy, jednakże dla zakupów poniżej 1500-2000$ mało który hodowca w ogóle bedzie zainteresowany załatwianiem eksportu do naszego kraju.
Do tego doliczyć należy 11% cła na zwierzęta sprowadzane z USA oraz 22% VAT należny skarbowi państwa.
Następnym kosztem jest kwestia załatwienia kwarantanny w Polsce - ale to już około 100zł w sumie będzie, może mniej - więc to już szczegół
Pozdrawiam
-
myslalem ze mniej wyjdzie :P Snakes zalamales mnie dzieki !!
-
kmieciu, dajesz dowód swojej bystrości. Wtedy o tej fotce to też nie było do Ciebie. A że jak widać bystrością nie grzeszysz, napisałeś coś na mnie to odbiłem. Jakbyś był bardziej spostrzegawczy to by nic sie nie działo, nie uważasz?
-
no ale nawet jeśli nie do mnie... dlaczego najeżdżasz na ludzi tylko dlatego że nie odpowiada ci ich motto albo fotka w profilu? jest demokracja i coś takiego jak wolność słowa... dobra nieważne
-
naprawde ąłdne macie problemy. polska to wolny kraj i każdy może pisać co chce i nic wam do tego. Macie problem to rozwiążcie go dyplomatycznie, lub wyskoczcie na solo.
Wasze posty nic niewnoszą do tematu, a tylko go zaśmiecają.
-
DragoN16, chłopaczku, co Ty wiesz o wolnym kraju. Nie masz nawet pełnej zdolności do czynności prawnych
-
kamaczoo no i co?Moze DragoN16 nie ma racji?Tylko beznadziejnie zasmiecaja forum jakimis przepychankami slownymi,ktore kompletnie nic,anic nie wnosza do tematu jaki zostal poruszony.Bylo konkretne pytanie i oczekiwano konkretnej odpowiedzi,a nie dyskusji na temat podpisow poszczegolnych osob.
Chca sobie pogadac na ten temat to niech zaloza taki temat:"najglupsze podpisy" i bedzie problem z glowy.A nie trzba sie przedzierac przez kilkanascie glupich postow,zeby wyczytac to co jest interesujace.
A ten "chlopaczek" moze wiecej wiedziec o zyciu niz Ty kiedykolwiek sie dowiesz.Wiec uwazaj z wydawaniem pogladow na podstawie wieku.
BTW-ja mam "pena zdolnosc do czynnosci prawnych" choc przyznams ie,ze nie wiem skad czerpales to wspaniale powiedzenie.Bo ja nigdy nie slyszalem o zdolnosci do czynnosci prawnej.Ale to na marginesie
-
DO Czarna Rozpacz
To "wspaniałe powiedzenie" pozostało mi w głowie po mojej długotrwałej nauce
A tak na marginesie, czytam, czytam i szlag mnie trafia. Siemedmnastlatek, który zjadł wszystkie rozumy w jednym poście popełnia trzy błędy ortograficzne, drugi szestastolatek rozumie wolny kraj w ten sposób, iż wszystkim wszystko wolno. Ludzie opamiętajcie się !
-
MaraManX sam nie jesteś pewłnoletni :/ i dlaczego uważasz że jeżeli ktoś ma mniej niż 15 lat nie może sie zajmować terrarystyką! PRZECIEŻ TY MASZ 17 TO TYLKO 2 LATA WIĘCEJ :/ poracze sie z chęcią na twoje gg
Uprawnienia umieszczania postów