-
Re: Czy z thamnophis sirtalis........
dzdzownic podaje bardzo malo... jezeli juz to lapie je w ogródku, juz nie wiem kto chyba hodowca, powiedzial mi ze mam nie kupowac dzdzownic w wedkarskim. a moze to wlasnie dlatego ze prokukuja te toksyny???
zreszta zawsze mam glupie wrazenie, ze ta dzdzownica mnu wylezie spowrotem... bleh, fuj. akurat na tej stronce która podalam jast napisane, zeby uwazac a robalami "nightcrawlers"- cos co chyba jest dzdzownica albo jakims wiekszym atunkiem dzdzownicy i zyje toto w Kanadzie. napisano, ze te robale sa tak silne, ze moga wylezc z weza i ze trzeba je przed podaniem pokroic. jakos nie mam przyjemnosci w grzebaniu w ziemi, dotykania tego a juz jezeli chodzi o krojenie...
Pozdrawiam
Kamila
-
Ja myślę, że toksyny produkują wszystkie jako efekt przemiany materii - w małym pojemniku wieloktotnie tej samej, natomiast wędkarskie mogą być szprycowane jakąś dodatkową chemią.
Duży Twój wężyk? Nasza ostatnia wylinka to 58 cm a wąż ma już ok. 2 lat, jest cienki jak mały palec więc chyba samiec.
P.
-
przymierzam sie dopiero do kupna....dlatego zadaje takie pytania.....mysle i mysle i rozwazam.........malo jest na necie,a angielskiego nie znam....moge korzystac tylko z polskojezycznych stron......wlasciwie mam dylemat........czeka mnie wybor pomiedzy
zaskroncem pregowanym a ponczosznikiem.........
to chudziutki na 58 cm......myslalam,ze sa grubsze
serdecznie pozdrawiam
-
Pomyśl też o nerodii, chyba łatwiej dostępna niż zaskroniec.
P.
-
no tak mozliwe....ale ja mam juz te dwie propozycje..tylko nie wiem ktorego wybrac?jesli znaszsie na zaskroncu i ponczoszniku to prosze o rade?
-
-
Polecam ponczosznika.
Co do kolorow, to sa bajeczne (chociazby odmiana san francisco), ale niestety nie mozna dostac ich w Polsce.
Zalety:
male wymagania (temp. pokojowa, nie wymagaja oswietlania)
male wymiary
na ogol bezproblemowe karmienie
duza ruchliwosc (z tym roznie bywa, poza tym dla jednych to zaleta, dla innych wada)
raczej bezproblemowe rozmnazanie
wady:
na ogol dosc plochliwe
nie sa moze tak imponujace jak duze dusiciele
zapach (z tym roznie bywa)
zagrozone strzelaja ekskramentami na wszystkie strony oswojone w zasadzie sie tak nie zachowuja
Pozdrawiam
Mark0wy
-
Szybko rośnie, czy Ty go aby nie przekarmiasz?
Napisz: ile? co? i jak często?
P.
-
nie wiem czy wyjdzie, ale mam w excelu tabelke i zapisuje tam kazde karmienie (co zjadla) i wylinke. Staram sie nie dawac pokarmu jakos bardzo regularnie, bo wychodze z zalozenia, ze w naturze nie jedza co sobote o 10 rano Daje jej jesc jak widze ze zaczyna lazic i weszyc...
-
fajnie to prowadzisz.....a to tak trzeba?
Uprawnienia umieszczania postów