Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: schowany Boa

schowany Boa

Mój Boa Constrictor od dwóch dni siedzi zakopany, a raczej przykryty mchem jaki ma na podłożu. Jest to o tyle dla mnie dziwne, ze wcześniej w ogóle tak nie robił, no chyba że w momencie gdy miał się wypróżniać. Nawet gdy go wyjmę, to po pewnym czasie znów wciska się pod mech. Do tej pory 80 % czasu spędzał w połówce kokosa przyczepionej do ścianki. Oprócz niego ma jeszcze jedną, większą kryjówkę w postaci odwróconej doniczki "groty" pokrytej kamieniami i atlasem. Czy jego zachowanie jest w pełni normalne?

MaciejTCA
    Guest

Re: schowany Boa

hmm, moj tez od czasu do czasu bawi sie w kreta teraz obral sobie za miejsce strategiczne oprawke od lampki nocnej, i na niej sobie siedzi pomimo tego ze ma kilka kryjowek (doniczke, maly gaszcz z zieleniny), do podobnego pytania napisali mi ze tak to juz jest

e tam. to, że siedzi schowany, to normalka.
    po prostu zmienil upodobania co do kryjówki...

mój wężuś to raz siedzi pod korkiem, raz pod doniczką, a raz za konarem... w zależności od tego, jekiej temperatury potrzebuje (-:

W sumie może sobie tak pozmieniać. Ale dla pewności sprawdź czy po prostu wilgotność w terrarium nie spadła. Pod mchem na pewno jest wieksza.
    Moje boaski jak zbliża im się wylinka potrafią przesiedzieć w wodzie cały dzień i tylko łepek ledwo im wystaje.

Uprawnienia umieszczania postów